DOČEKALA JE TORTA I LJUBIMAC Djevojčica koju je oteo Malčanski berberin STIGLA KUĆI - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

DOČEKALA JE TORTA I LJUBIMAC Djevojčica koju je oteo Malčanski berberin STIGLA KUĆI

Djevojčica M. K. (12) iz Suvog Dola, koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović (46) poznatiji kao Malčanski berberin, izašla je danas iz Kliničkog centra u Nišu, nakon 19 dana liječenja i oporavka.

U pratnji majke Aleksnadre i oca Roberta, ona je danas stigla u porodični dom u ovom selu kod Niša, gdje su je svi dočekali sa velikom ljudbavlju i oduševljenjem. Djevojčicu je dočekala torta iznenađenja a posebno oduševljenje nastupilo je kada se prvi put vidjela sa novim kućnim ljubimcem – maltezerom Leom, kojeg je u međuvremenu dobila.

– Dijete je izašlo iz bolnice, upravo sjedi sa nama u kući. Ona je dobro, oporavila se tako da su je pustili danas. Tu smo zajedno, najuža porodica – mi roditelji, baka, deka i ona. Uzeo sam tortu da je malo iznenadim pa sam napisao “Dobrodošla kući”. Kada je vidjela maltezera Leu, mnogo se obradovala. Ona je i prije ove tragedije rekla supruzi da bi voljela da ima psa, tako da smo joj ispunili želju – rekao je Robert za Blic.

Djevojčica se odmah zaigrala sa preslatkim psićem, kojeg su joj poklonili građani susjednog naselja “Broj 6” koji su učestvovali u potrazi za njom.

Kako je Blic pisao, Jovanović je ukradenim automobilom marke “punto” oteo M. K. 20. decembra na putu do škole u naselju Brzi Brod. On je djevojčicu slagao da je novi električar u školi, ali da ne zna put pa je na prevaru natjerao da uđe u vozilo.

Nakon nestanka M. K. otpočela je, do sada najveća potjera u Srbiji, u kojoj je učestvovalo više od 800 pripadnika policije, granične policije, žandarmerije, vojske i pripadnike BIA uz angažovanje helikoptera i pasa tragača, kao i uz pomoć lovaca i drugih dobrovoljaca.

Djevojčica je nađena 29. decembra u vikednici u Pasjači, nakon što je vlasnik Emil Živić, poštujući preporuke policije da se pregledavaju objekti u kojima niko ne živi, svratio da obiđe kuću. Malčanski berbedir je pobjegao kroz prozor i uspio da umakne, ali je uhapšen 5. januara na groblju u Malči gdje se skrivao od policije. Njemu je određen pritvor i prijeti mu doživotna robija zbog krivičnih djela otmice i silovanja.

Blic

Danas objavljeno

Uhapšena jedna osoba: Dojavio da je postavljena bomba ispred Zavoda za specijalno obrazovanje djece

M.

Fon der Lajen: Brisel neće dozvoliti Varšavi da ugrozi evropske vrijednosti

M.

10 ratnih brodova prošlo kroz moreuz: Japan pomno prati

M.

Ostavite komentar