Dobro smo prošli: Oluja "potopila" Dalmaciju, u Veneciji oduvan kruzer - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dobro smo prošli: Oluja “potopila” Dalmaciju, u Veneciji oduvan kruzer

Olujno nevreme, praćeno gradom, koje je sinoć zahvatilo zapadnu i istočnu Srbiju prouzrokovalo je štetu i probleme u saobraćaju. Olujni vetar je oborio mnoga stabla na državnim i lokalnim putevima, kažu u Javnom preduzeću Putevi Srbije. Ekipe putara su na terenu i raščišćavaju sve putne pravce. Nevreme je veliku štetu…

Olujno nevreme, praćeno gradom, koje je sinoć zahvatilo zapadnu i istočnu Srbiju prouzrokovalo je štetu i probleme u saobraćaju.

Olujni vetar je oborio mnoga stabla na državnim i lokalnim putevima, kažu u Javnom preduzeću Putevi Srbije.

Ekipe putara su na terenu i raščišćavaju sve putne pravce.

Nevreme je veliku štetu napravilo u Šapcu.

Stablo debljine četrdesetak centrimeta od jakog vetra puklo je na dva dela u naselju Benska bara i palo na jedan automobil.

Na jednoj zgradi u Šapcu oluja je skinula celu fasadu.

Na zemlju se munjevito sručila cela jedna vertikala, a fasada je pala na nekoliko automobila koji su bili parkirani ispred zgrade. Na svu sreću niko nije povređen.

I Hrvatsku je pogodilo nevreme u kojem su tri osobe povređene. Kako navodi portal Index.hr, olija je “potopila” Dalmaciju i Jadran. Najgore je bilo na severu Dalmacije, u Zadru i okolini. Udari vetra su prelazili 100 kilometara na sat, što je prouzrokovalo probleme u prometu i na moru.

teške posledice nevremena prijavljene su i na području Vukovarsko-sremske županije gde je padao grad veličine oraha, a ponegde i veličine jajeta. Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vetar odneo krov s osnovne škole.

U Borovu Naselju dve starije žene su lakše povredjene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, prenosi Index.hr.

U Rijeci se na ulice srušilo nekoliko limova s krovova, a prijavljen je i udar groma u kuću koja je ostala bez struje.

Na auto-putu kod Kikovice u smeru ka Zagrebu vozila su se zbog grada sklonila ispod vijadukta i tako blokirali saobraćaj. Oluja je zahvatila Kvarner, a nevreme se obrušilo i na šire područje Rijeke gde je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabeležen je i najjači udar vetra od 75 kilometara na sat, prenosi Jutarnji list. Nevreme, praćeno jakim vetrom i obilnom kišom, u večernjim satima pogodilo je i veći deo Istre, ali nije prouzrokovalo veće probleme, navodi Hina.

Vatrogasci su imali oko 20 intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanju grana na saobraćajnicama u Puli, Labinu, Poreču i Novigradu.

Snažno nevreme, praćeno obilnim padavinama i gradom, pogodilo je u nedelju Sloveniju, a najviše su pogođene dve oblasti na istoku zemlje, Šatejrska i Pomurska, gde je oko 12.000 domaćinstava ostalo bez struje.

U Ptuju je vetar dostizao brzinu od preko 100 kilometara na sat. Slovenačka agencija STA napominje da u tom delu zemlje vetar retko prelazi brzinu od 70 kilometara na sat.

Gradonačelnica Ptuja Nuška Gajšek je na Fejsbuku objavila da su posledice nevremena užasavajuće i da su angažovani svi raspoloživi vatrogasci.

Oluja nije zaobišla ni Veneciju, pa je tako ogroman kruzer za malo udario u restoran na obali nošen vetrom dok je prolazio kroz lagunu. Video snimljen u nedelju pokazuje da se kruzer kreće vrlo blizu obale, tako da je skoro potopio i druge brodove u blizini.

B92

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar