Dobro, Ilone, dokle više? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Dobro, Ilone, dokle više?

Ilon Mask ne prestaje da iznenađuje.

Bitkoin se u azijskom trgovanju danas vratio na oko 50.000 američkih dolara pošto je pao čak 17 odsto nakon što je Ilon Mask objavio na Tviteru da je kompanija Tesla prestala da prihvata ovu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga.

“Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva”, napisao je Mask.

Cena najveće kripto valute na svetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za samo manje od dva sata nakon ovog Maskovog tvita, ali usledio je oporavak na azijskom tržištu za otprilike polovinu tog pada i poslednji put se trgovalo za oko 50.196 dolara za jedan bitkoin, prenosi Rojters.

Eter, druga najveća kripto valuta na svetu, sledila je sličan obrazac, takođe se spustila za 14 odsto da bi dostigla najniži nivo od 3.550 dolara, pre nego što se vratila na oko 3.965 dolara.

Tesline ranija saopštenja i najave o kupovini 1,5 milijardi dolara bitkoina i da će ih prihvatati kao plaćanje za svoje automobile su jedan od faktora koji izazivaju porast vrednosti digitalnih tokena ove godine.

Podsetimo, koliko je uticajna Maskova reč pokazano je i nedavno kad je cena dodžkoina pala za čak trećinu, nakon što je milijarder, jedan od njegovih najvećih pristalica, virtuelnu valutu nazvao “praznom pričom”.

Sem toga, njegovi tvitovi takođe su u više navrata uticali na tržište kriptovaluta. Tako je jednom prilikom vrednost dodžkoina skočila samo zato što je Mask njegovo ime tvitvnuo napisavši ga unatraške.

Danas objavljeno

Travis Barker završio u bolnici

Vanja A

Škola u Srbiji zabranila kratke hlače, učenik se pojavio u maminoj haljini

Vanja A

Dr.Dre plovi Jadranom na jahti čiji je sedmični najam milion KM

Vanja A

Ostavite komentar