Dobojlija oštetio budžet za 53.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Dobojlija oštetio budžet za 53.000 KM

Policijski službenici Policijske uprave Doboj podnijeli su Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.Đ. (1952) sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Zloupotreba ovlašćenja u privredi” čime je oštećen budžet RS i Grada Doboja za 53.781,26 KM. Za prijavljeno lice V.Đ. postoji osnov sumnje da…

Policijski službenici Policijske uprave Doboj podnijeli su Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.Đ. (1952) sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Zloupotreba ovlašćenja u privredi” čime je oštećen budžet RS i Grada Doboja za 53.781,26 KM.

Za prijavljeno lice V.Đ. postoji osnov sumnje da je kao osnivač, vlasnik i lice ovlašćeno za zastupanje privrednog društva sa područja grada Doboja, u namjeri da tom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist  u periodu od 01. januara 2010. pa do 21. septembra 2016. godine, bez dobijenih potrebnih odobrenja, organizovalo, vodilo i nadziralo iskop mineralne sirovine – šljunka i pijeska iz poljoprivrednog zemljišta, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršilo dalju prodaju šljunka domaćim kupcima”, saopšteno je iz PU Doboj.

Pri tome, kako se navodi u saopštenju, za količine eksploatisanog prirodnog šljunka i pijeska nije vođena odgovarajuća dokumentacija o vađenju i evidentiranju iste niti je prijavilo količine i na iste nije obračunavalo ni prijavilo i platilo koncesionu naknadu za korišćenje mineralnih sirovina.

Navedeno lice je na taj način uskratilo sredstava koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske i Grada Doboj, čime je protivpravnim eksploatisanjem mineralnih sirovina prekršilo zakonske odredbe u odnosu na raspolaganje, korištenje i upravljanje imovinom, stoji u saopštenju.

Navedenim radnjama je privrednom društvu iz Doboja pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od 1.635.356,29 KM, a za budžet Republike Srpske i budžet Grada Doboj nastupila je šteta u ukupnom iznosu od 53.781.26 KM.

NN

Danas objavljeno

Napadač koji je pucao na kafić u Prijedoru “pao” na osnovu potjernice

M.

Trojici uhapšenih zbog pranja novca u Sarajevu produžen pritvor

M.

Zeljković: I osobe koje su preboljele virus korona treba da se vakcinišu

M.

Ostavite komentar