29. Marta 2021.

Dobili obećanje: Grad će pomoći javni prevoz

Big Portal

S obzirom da je javni prevoz od opšteg interesa i da su zbog epidemije virusa korona zatvorene i škole i ugostiteljski objekti, čime se smanjio i broj putnika u gradskom prevozu, grad Banjaluka će dodatno pomoći prevoznicima da bi mogli da nastave sa radom, kažu u Gradskoj upravi.

„Zbog toga smo smo razmišljali dodatno šta možemo da učinimo i onu izmjenu koju smo dodatno usaglasili i koja će sutra biti na skupštini jer jedini kao takav imam priliku da mijenjam budžet jeste dodatnih 100 000 KM za funkcionisanje javnog prevoza. Na taj način ogromne fiksne troškove uspijevamo da snizimo kako bi ovi ljudi mogli dalje i javni prevoz da funkcioniše, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prevoznici kažu da su zadovoljni dogovorenim jer im je svaka pomoć dobro došla.

„Mi smo napravili odnosno zaokružili ovu priču za prvi kvartal i nama je bitno da se budžet usvoji jer taj novac je neophodan bio još u januaru. Takođe dogovorili smo se da nastavimo redovan režim saobraćaja kakav važi za školski raspust ali ćemo i ponovo sjesti da razgovaramo za dalju pomoć da možemo da živimo od svog rada“, kaže Goran Starčević, predstavnik firme Pavlović turs.

Skupština grada Banjaluka, na kojoj će se raspravaljati o ovogodišnjem gradskom budžetu, biće održana u utorak 30.marta.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare