24. Maja 2021.

Dobili nulu na Eurosongu, voditeljka ih razljutila: Zašto nas svi mrze

Big Portal

Džejms Njuman (35) predstavljao je Veliku Britaniju na Eurosongu s pjesmom “Embers” i dobio nula bodova od žirija i nula bodova od gledalaca.

https://youtu.be/Z_bsv2ZLbIc

Prvi put od 2003. godine Velika Britanija nije dobili niti jedan bod na ovom takmičenju.

Britansku voditeljku Amandu Holden napali su na društvenim mrežama zbog šale koju je izgovorila kad se uživo uključila na Eurosong.

“Dobro veče, bonsoir, goedenavodn. To je bila dobra veče na francuskom i nizozemskom, iako nemam pojma koji je koji jezik”, rekla je Amanda.

Iako se vjerovatno šalila na račun stereotipa da Britanci ne govore druge jezike osim engleskog, brojni tviteraši nisu dobro primili njenu šalu.

Ovo su neki od komentara:

“Ne mogu vjerovati da smo dopustili da Amanda Holden izazove diplomatski incident, zato smo i dobili nula bodova.”

“Amanda Holden priznaje da ne razlikuje jezike, a upravo je to razlog zašto svi mrze Britance.”

“Još sam bijesna na glupu Amandu Holden.”

“To što nismo dobili ni jedan bod nije ni upola toliko loše kao Amanda Holden dok govori cijeloj Evropi da ne razlikuje dva evropska jezika. Izgledali smo kao stereotipni, neuki, arogantni Britanci.”

“Dno večeri nije bilo nula bodova, već Amanda Holden koja je savršeno demonstrirala zašto cijela Evropa misli da smo arogantna nacija s pretjerano velikim osjećajem vlastite važnost i zašto niko neće nikad glasati za nas. Kakva loša procjena publike.”

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare