"Doakali" Trampu: Budući Huawei P40 Pro stiže sa dva operativna sistema? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

“Doakali” Trampu: Budući Huawei P40 Pro stiže sa dva operativna sistema?

Kada je prošlog meseca predstavio svoje nove modele Mate 30 i Mate 30 Pro, kineski tehnološki gigant Huawei je to učinio pod zabranom koju mu je nametnula američka administracija.

Iako premijum modeli visoke klase, Mate 30 i Mate 30 Pro su, i pored toga što su opremljeni Android 10 operativnim sistemom, ostali bez osnovnih Google usluga.

Prema nekim navodima, to bi možda, sa jednim od narednih ažuriranja, možda moglo da se promeni. Međutim, ukoliko Trampove sankcije ostanu na snazi, Huawei, izgleda, sprema drugačiju izlaznu strategiju za svoje buduće flagšip telefone.

Prema nekim tvrdnjama tech dojavljivača, modeli buduće Huawei P40 serije imaće mogućnost dual-boot-a. To znači da će korisnicima na raspolaganju biti i Android 10 i Huaweijev Harmony OS.

Do toga će doći ukoliko američke sankcije ostanu na snazi i početkom sledeće godine. To znači da će korisnici Huaweijevih premijum telefona moći da biraju između Androida 10 bez Google usluga i novog Huaweijevog operativnog sistema, koji će imati svoju prodavnicu aplikacija i sopstvene servise.

Ukoliko se sve to pokaže kao tačno, korisnici van Kine će dobiti mogućnost da probaju Harmony OS bez primoravanja da ga koriste. Dual-boot strategija će, takođe, omogućiti Huaweiju da sakupi informacije o iskustvima korisnika, kada je o novom operativnom sistemu reč, u cilju boljeg prilagođavanja njihovim potrebama.

Ne tako davno, Huawei je potvrdio da Harmony OS još uvek nije sasvim spreman za upotrebu na pametnim telefonima.

I pored toga, jasno je da kineska kompanija ima dovoljno sredstava da ubrza njegov razvoj i da se pripremi za njegovu primenu na P40 seriji telefona, za koju se pretpostavlja da će biti predstavljena u martu 2020. godine.

Izvor: B92, Phone Arena

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar