Do sada je prodato preko 30 miliona Raspberry Pi uređaja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Do sada je prodato preko 30 miliona Raspberry Pi uređaja

Eben Upton, suosnivač Raspberry Pi Foundation i CEO Raspberry Pi (Trading) Ltd, je potvrdio da je do sada prodato preko 30 miliona Raspberry Pi uređaja. Ovo je ostvareno početkom decembra.

Raspberry Pi je imao nekoliko varijanti, od svoje objave u 2012. godini. U odnosu na svoju cenu, Raspberry Pi i dalje ostaje jedan od najsposobnijih budžetskih procesorskih uređaja na tržištu. Najnoviji model nudi do 4GB DRAM-a i podršku za Wi-Fi 5, Dual 4K monitore i drugo.

Raspberry Pi je najpopularniji britanski PC na tržištu, ca cenama koje kreću od 5 funti za Raspberry Pi Zero. Niska cena, kao i prilagodljivost, čine seriju ovih računara izuzetno popularnom među developerima ili onima koji se PC-jem bave iz hobija. Čak i PC gejmeri mogu koristiti Raspberry Pi za kreiranje Steam Link zamene, ili za emulator klasičnih konzolnih igara.

Kako Raspberry Pi dizajn nastavlja da evoluira, nastaviće da raste i prodaja ove serije uređaja. Svaka verija Raspberry Pi računara donosi potošačima bolju vrednost za uloženi novac, poboljšane performanse i nove funkcije i karakteristike.

Izvor: Benchmark/Overclock3d

Danas objavljeno

Moskovski sud optužio osam REvil hakera za ransomvare napade širom SAD

Vanja A

DxOMark: kamera vivo X70 Pro nadmašuje iPhone 13

Vanja A

Telefon koji dominira u Kini je iPhone

V.R.

Ostavite komentar