8. Novembra 2022.

Do kraja oktobra udomljeno 69 pasa iz banjalučkog azila

Big Portal

Prema njihovim riječima, azil trenutno broji oko 150 pasa.

“Zahvaljujući akciji ‘Udomi ljubav’, koju realizuje Gradska uprava, brojka udomljenih pasa, zbog velikog interesovanja naših sugrađana, do kraja godine svakako će biti veća”, istakli su iz Odjeljenja.

Dodaju da je prošle godine, za cijelu godinu, udomljeno 70 jedinki.

“Razlog pojave pasa lutalica je uglavnom u neodgovornom vlasništvu, gdje su udomitelji, odnosno vlasnici, uzeli olako na sebe odgovornost i brigu o ljubimcima, a nakon toga, uvidjevši da je to obaveza, rješavaju ih se tako da ih ostave na zabačenim lokacijama”, pojasnili su oni.

Dodaju da nakon toga dolazi do nekontrolisanog razmnožavanja i samim tim pojave problema sa psima lutalicama na području grada.

“Postupak udomljavanja jedinke iz azila je jednostavan i svakako potpuno besplatan”, naglasili su oni.

Iz Odjeljenja podsjećaju da, osim što posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, Gradska uprava je ove godine pokrenula i akciju udomljavanja pasa pod nazivom “Udomi ljubav” kako bi zbrinute životinje dobile svog vlasnika.

“Pored navedenog, sve jedinke koje se nalaze u azilu na Manjači prošle su potreban tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju i obradu protiv vanjskih i unutrašnjih parazita”, naglasili su ranije oni.

Takođe, kako kažu, pokrenuta je i Facebook stranica, na kojoj se redovno ažuriraju informacije o psima, koji čekaju svoj dom.

“Svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca, dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti i putem telefona: 051/244-526 i 065/690-857, ili putem e-mejla komunalno@banjaluka.rs.ba”, kazali su iz Odjeljenja.

Kako je jedna mještanka potvrdila za “Nezavisne novine”, na Facebook stranici je vidjela poziv za udomljavanje životinja iz azila.

“Moja djeca su željela psa, a odlučila sam se za azil kada sam vidjela da mogu na jednostavan način udomiti psa koji je čipovan, vakcinisan i sterilisan”, kazala je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare