Do kraja godine i specijalni BMW M model - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Do kraja godine i specijalni BMW M model

Na Goodwood festivalu brzine BMW obeležava 50-godišnjicu M odeljenja, i to promocijom sportskog karavana M3 Touring.

Kako piše BMW Blog, novi M3 Touring su predstavili Frank Van Meel, generalni direktor BMW M, i Timo Resch, potpredsednik marketinga BMW M, koji su međutim najavili još jedan M model.

Prema rečima Tima Rescha, BMW M priprema još jedan poseban M automobil koji će biti predstavljen kasnije ove godine. Nažalost, nikakvi drugi detalji nisu objavljeni, ali ovo bi mogao da bude BMW 3.0 CSL o kome se već pričalo.

BMW 3.0 CSL će biti napravljen na BMW-u M4 CSL, ali to neće biti samo M4 CSL sa aero body paketom. Kako se priča, BMW 3.0 CSL bi trebalo da bude stvarni naslednik originalnog 3.0 CSL iz 70-ih, a ne samo omaž njemu.

Još uvek nisu poznati tačni podaci o snazi, ali se navodno može očekivati negde oko 600 konjskih snaga, od modifikovanog S58 3,0 litarskog šestocilindričnog twin-turbo motora.

BMW 3.0 CSL će imati samo manuelni menjač, a takođe će biti dostupan samo sa pogonom na zadnje točkove, bez opcije za pogon na sve točkove.

U pitanju je naravno automobil ograničene serije, sa samo 50 planiranih primeraka, navodno sa cenom do 750.000 evra po primerku.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

* Na slikama je BMW 3.0 CSL Hommage R concept iz 2015. godine

Danas objavljeno

Koliko električni automobili mogu još da pređu nakon što domet pokaže nula kilometara

V.R.

VW sprema električni pikap baziran na kombiju ID. Buzz

V.R.

Velika Britanija: Vozačima koji ne upale klimu za vrijeme vožnje prijete paprene kazne

V.R.

Ostavite komentar