1. Aprila 2020.

Do kraja aprila odluka o trci F1 na Silverstonu

Big Portal

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije korona virusa, a u tom takmičenju nadaju se da bi šampionat mogao da počne na leto.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije na programu je 19. jula.

U zajedničkoj izjavi navodi se da su organizatori u stalnom kontaktu kako bi utvrdili da li je moguće da se trka održi prema predvidjenom rasporedu.

Očekuje se da će biti otkazan teniski grend slem Vimbldon, koji je na programu u julu u Londonu.

U potpunosti cenimo to što su druge sportske manifestacije planirane za jul donele odluke o eventualnom održavanju, ali važno je istaći da se njihova logistika i sportski aranžmani razlikuju od onih na Silverstonu. Zbog toga možemo do kraja aprila da donesemo konačnu odluku. Bezbednost navijača, kolega i zajednice Formule 1 biće naš prioritet i nastavićemo da saradjujemo sa nadležnima“, navodi se u saopštenju, preneo je BBC.

Prvih osam trka je odloženo, a jedino je otkazana trka u Monaku. Prva sledeća trka u kalendaru je 14. juna za Veliku nagradu Kanade u Montrealu. Organizatori te trke naveli su da će sačekati vikend, od 10. do 12. aprila, pre nego što donesu konačnu odluku.

Prema dogovoru ekipa i uprave šampionata, sezona bi mogla da traje i u januaru, ako je potrebno. U sezoni je potrebno da se vozi najmanje osam trka kako bi bila priznata kao svetski šampionat.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare