Do izgubljene mačke uz pomoć komšijskih maca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Do izgubljene mačke uz pomoć komšijskih maca

Kada je njegova mačka pobjegla i nije je bilo dva dana, jedan korisnik Tvitera mu je savjetovao da “popriča” sa drugim mačkama u komšiluku i kaže im “Ako vidite moju mačku, molim vas recite joj da se vrati kući”

Vlasnici mačaka znaju da njihovi ljubimci ponekad vole da nestanu i da ih nije uvek lako pronaći, ali jedan Japanac je na Tviteru tvrdi da je otkrio zanimljiv trik koji mu je pomogao da pronađe svoju mačku kada je nestala.

Kada je njegova mačka pobegla i nije je bilo dva dana, jedan korisnik Tvitera mu je savetovao da “popriča” sa drugim mačkama u komšiluku i kaže im “Ako vidite moju mačku, molim vas recite joj da se vrati kući”.

Korisnik @ćarlie0816 je napisao da je zatim otišao do lokalne prodavnice i odlučio da posluša savet, pa je “porazgovarao” sa mačkama koje je tamo zatekao. Sledećeg dana se njegova mačka navodno vratila kući, a on je u neverici pitao ostale tviteraše da li je taj trik zaista radi.

Skeptici bi mogli brzo da donesu zaključak da je to samo slučajnost, ističući da bi moglo biti mnogo razloga koji objašnjavaju zašto se mačka vratila kući.

Međutim, ono što je sve iznenadilo je broj odgovora drugih ljudi koji su rekli da su imali slična iskustva sa svojim izgubljenim kućnim ljubimcima nakon što su razgovarali sa zalutalim životinjama u kraju, što čini da se zapitamo da li bi ova metoda stvarno mogla da funkcioniše, piše soranews24.com.

Jedan korisnik Tvitera ispričao je kako je njegova majka uradila to isto za jedno dete koje je izgubilo svoju mačku. “Ispričala je mačkama lutalicama šta se desilo i mačka se sutradan vratila”, napisao je on.

“Otišla sam u potragu za svojom mačkom sa konzervom hrane i kada sam naišla na jednu lutalicu, nahranila sam je i popričala sa njom i moja mačka se vratila u roku od sat vremena”, prenosi svoje iskustvo jedna žena.

Još jedan tviteraš ispričao je kako je, kada je njegova ljubimica nestala, upitao jednu uličnu mačku da li zna gde je njegova mačka. Lutalica je mjauknula, polako otišla do jednog skladišta i ponovo mjauknula. On je zatim čuo svoju mačku kako odgovara iznutra.

Trik navodno “radi” i sa izgubljenim psima koje mačke takođe mogu da pronađu ako ih lepo zamolite, potvrđuje još jedna priča sa Tvitera.

Ilustracija / Depositphotos

To je samo mali uzorak desetina svedočenja kojima se potvrđuje delotvornost razgovara sa mačkama u potrazi za izgubljenim životinjama. Može li to biti samo slučajnost u svim ovim slučajevima? Ili možda kućni ljubimci žele da se vrate samo onda kada se boje da bi mogli izgubiti svoje ljudske sluge pred mačjom konkurencijom u komšiluku, konstatuje soranews24.com.

Možda nikada nećemo dobiti odgovore na ove misterije, ali ako nađete sebe u potrazi za izgubljenim ljubimcem u budućnosti, to bi mogla biti metoda vredna isprobavanja.

Na kraju krajeva, čini se da mačke znaju – i vide – mnogo više nego mi, a ponekad kada razgovaramo s njima, oni čak i “odgovore”, pokazujući da nas možda zaista razumeju, piše ovaj azijski sajt.

Danas objavljeno

U neobičnoj odori došao na dodjelu diploma: “Dovoljno sam potrošio na studije”

Vanja A

Mačka se zavukla u kamin pa transformacijom nasmijala ljude do suza

Vanja A

Kakav spektakl na leđima! Zendaya u haljini o kojoj danas priča cijeli svijet

Vanja A

Ostavite komentar