Do danas u FBiH 28.558 osoba poslato u izolaciju: Na graničnim prelazima izdato 419 rješenja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Do danas u FBiH 28.558 osoba poslato u izolaciju: Na graničnim prelazima izdato 419 rješenja

Federalni sanitarni inspektori izdali su na graničnim prelazima na području Federacije BiH (FBiH) 419 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka i to 208 rješenja o izolaciji, te 162 rješenja za vozače, 11 rješenja za pogranične i 38 za prekogranične radnike.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je da su ta rješenja izdata tokom jučerašnjeg dana.

Prema njegovim riječima, nadzorima i mjerama federalnih inspektora, prema do sada dostupnim podacima, obuhvaćeno je 3.237 lica s prebivalištem u Republici Srpskoj, čiji su podaci dostavljeni Inspektoratu u Banjaluci, na dalje postupanje, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ajdinović je naveo da isto vrijedi i za 321 lice s prebivalištem na području Brčko distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu distrikta.

On je dodao da je od 24. aprila Inspektorat Republike Srpske dostavio podatke o 186 lica kojima je republički sanitarni inspektor izdao rješenje o kućnom karantinu, kao i podatke o rješenjima za 1062 vozača koji su u BiH ušli na graničnim prelazima koji se nalaze na području Srpske, a imaju prebivalište u FBiH.

Prema njegovim riječima, danas ističu mjere iz 232 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do juče je za ukupno 24.332 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

–S ciljem zaštite građana od nerazumnog podizanja cijena Federalni tržišni inspektorat je i tokom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata. Do ovog trenutka izvršeno je šest inspekcijskih nadzora, kojom prilikom je utvrđeno 14 prekršaja, što podrazumijeva podnošenje isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od 28.200 KM – rekao je Ajdinović.

Srpskainfo
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Državljani EU u Britaniji strahuju: Šta ako postanemo građani drugog reda?

M.

EU odlučila: Produžavamo sankcije Rusiji

M.

Problemi u proizvodnji vakcina: Džonson & Džonson za polovinu smanjio isporuke EU

M.

Ostavite komentar