28. Oktobra 2021.

DNS, PDP i SDS potpisali sporazum o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Prijedora

Big Portal

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da ne postoje trzavice nego volja za bolju budućnost grada Prijedora.

“Kao što smo se dogovorili za zajedničkog kandidata za gradonačelnik Prijedora, tako ćemo se dogovoriti i za kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH”, rekao je Nešić i najavio da će ime kandidata biti saopšteno nakon njegovog sastanka sa predsjednicima SDS-a i PDP-a Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem.

Na pitanje zašto danas Šarović i Borenović nisu tu, Nešić je rekao da sa njima ima sastanak sutra.

Iako su bili najavljeni, sporazum nisu potpisali niti su sastanku prisustvovali predstavnici SPS-a i Liste za pravdu i red.

“SPS ima svoj gradski odbor i republički nivo. To je pitanje za njih”, rekao je Nešić odgovarajući na pitanje zašto oni nisu u sporazumu.

Komentarišući izjavu Nebojše Vukanovića da ga treba smijeniti sa mjesta predsjednika DNS-a, Nešić je rekao da Vukanoviću želi dobro zadravlje i sreću u životu i da se što prije vrati iz Katara, a da će Skupština DNS-a odlučivati o rukovodstvu.

“Još nisam vidio da predsjednik jedne stranke ili pokreta smjenjuje predsjednika druge”, dodao je Nešić.

Zoran Latinović iz SDS-a rekao je da će ova stranka ući iskreno u izbore za gradonačelnika Prijedora, animirati svoje članstvo i dati punu podršku.

“Pobjeda ne smije biti stranački plijen, nego zajednički program s ciljevima”, dodao je Latinović.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor Goran Predojević rekao je da jedinstvo opozicije garantuje pobjedu na izborima.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Prijedora Miodrag Deretić rekao je da sporazum vodi promjenama koje će ovom gradu donijeti boljitak.

Sastanku je prisustvovala i povjerenik prijedorskog SDS-a Maja Dragojević Stojić.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare