DNK kao dokaz: Džeb je u posljednjem trenutku izbjegao smrtnu kaznu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

DNK kao dokaz: Džeb je u posljednjem trenutku izbjegao smrtnu kaznu

Džeb, Belgijski ovčar iz Mičigena ipak je oslobođen smrte kazne, pošto je optužen da je ubio komšijskog psa.

Džeb, Belgijski ovčar iz Mičigena ipak je oslobođen smrte kazne, pošto je optužen da je ubio komšijskog psa.

Zahvaljujući DNK testu dokazano je da je nevin, ali pas se sada suočava sa bolnim posledicama.

Dvogodišnji pas – pomoćnik veterana Keneta Džoba optužen je za ubistvo psa svog komšije. Džebu je na sudu Sent Kleru u Mičigenu, dosuđena smrtna kazna, zbog čega je stavljen u pritvor u kome je proveo devet nedelja.

Sve je počelo u Avgustu 2016. godine, kad je Kristofer Sava pronašao svog pomeranca Vlada beživotnog u dvorištu sa Džeom koji stajao iznad tela. Porodica Džob je odbila da poveruje da je njihov pas mogao ovo da učini. Pored njega porodica ima još tri druga psa, sedam mačaka i nekoliko kokošaka sa kojima Džeb nikada nije imao problema, prenosi sajt I heart dogs.

Pošto je sud već presudio da je Džeb kriv, bez iakvih dokaza, porodica Džob je odlučno počela da traži dokaze koji će pokazati da je njih pas nevin. Zatražili su da se uzme DNK uzorak sa rana na Vladu i da se uporedi sa DNK uzorkom od Džeba. Iako ih je to koštalo nešto više od 400 dolara, rezultati su pokazali da je pas nevin i da nije ubio pomeranca.

Nakon što je vraćen svojoj kući porodica je primetila da se njihov pas – pomoćnik drastično promenio. Pored toga što je smršao sedam kilograma, postao je plašljiv. Porodica je bila znatiželjna da otkrije šta se dešavalo sa njihovim psom dok je bio u azilu, pa su se obratili sudu.

Iz azila su im rekli da je pas hranjen jednom dnevno i puštan van kaveza svakog dana na jedan sat, ali nisu otkrili zašto je postao plašljiv.

Danas objavljeno

Pas ekolog sa gazdom očistio plažu

Vanja A

Otkrivena nova vrsta dinosaurusa

Vanja A

Rusija u ofanzivi: Grade svemirsku stanicu i bazu na Mjesecu

Vanja A

Ostavite komentar