Dnevno u Srpskoj UMIRE 40 LJUDI: Vodeći uzroci smrti INFARKT I KARCINOM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dnevno u Srpskoj UMIRE 40 LJUDI: Vodeći uzroci smrti INFARKT I KARCINOM

Sve zemlje svijeta svaki dan izvještavaju javnost o epidemiološkoj situaciji sa brojevima osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona, hospitalizovanih ljudi, onih koji su na respiratorima… Takođe, statistike svih zemalja svaki dan imaju i informacije o broju preminulih od posljedica bolesti uzrokovanih zarazom ovog virusa.

Podatke saopštava i Republika Srpska, a zvanična informacija je da su od marta preminule 152 osobe od posljedica bolesti ovog virusa.

Srpskainfo je tražila podatke o broju preminulih u Srpskoj, u ovoj godini, zbog posljedica bolesti koje nisu uzrokovane novim virusom korona. Odgovor nismo dobili.

– Obavještavamo vas da je u toku prikupljanje podataka za ovu godinu koji će biti na raspolaganju nakon obrade podataka 2021. godine – odgovor je koji smo dobili u Institutu za javno zdravstvo.

U Zavodu za statistiku koji publikuju demografske informacije imaju posljednje podatke za 2018. godinu.

Po njihovim podacima, godišnji prosjek preminulih u Srpskoj unazad nekoliko godina je oko 14.500, što znači da u prosjeku svaki dan umre oko 40 ljudi.

Vodeći uzrok smrti u Srpskoj su moždani i srčani udari, bolesti srca i karcinomi.

Sudeći po zvaničnim podacima, dnevni prosjek umrlih od posljedica korone, a od evidentiranog prvog slučaja zaraženog u RS, je 1,05.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način

M.

Uvode lokdaun za nevakcinisane; moći će na ulicu samo u izuzetnim slučajevima

M.

Šestoro mrtvih u požaru u Brčkom

M.

Ostavite komentar