Đurić: Priština sa tenkovima zapada nikada neće ući u UN, Unesko, Interpol - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đurić: Priština sa tenkovima zapada nikada neće ući u UN, Unesko, Interpol

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je NATO zemljama, koje se “takmiče ko će više i boljeg oružja da isporuči Prištini”, da je bolje da im pomognu tako što će im poslati knjige, Rezoluciju 1224 i Briselski sporazum.

“Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u UN, ni u Unesko, ni u Interpol”, rekao je Đurić.

On je poručio zemljama Zapada da, umjesto oružja Albancima pošalju i Rezoluciju 1244 i Povelju UN pa da onda “kao ljudi” razgovaraju o ostalom.

“Ako (predsjednik Vlade privremenih prištinskih institucija Avdulah) Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava takozvanog Kosova ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov”, rekao je Đurić za RTS.

On je naglasio da je Srbija uvijek opredijeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

“Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije (Aleksandra Vučića)”, rekao je Đurić.

Danas objavljeno

Vučić: Nametnute odluke nikada nisu donijele ništa dobro

M.

Banjaluka: Mladić nožem uboden u oko na svadbi, svađa zbog muzike umalo završila kobno

M.

Stradao maloljetni biciklista: Teška saobraćajna nesreća u Prijedoru

M.

Ostavite komentar