Đurić povodom presude Todosijeviću: Suspendovana sva prava Srba na KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đurić povodom presude Todosijeviću: Suspendovana sva prava Srba na KiM

Albanski šovinisti danas su i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodu mišljenja i govora, osudivši Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog toga što je, na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić navodi da je Ivan Todosijević danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu i država Srbija će mu pružiti svaki vid zaštite od progona.

“Svi smo mi Ivan Todosijević! Ono što je on izrekao smeta im jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine”, rekao je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje da srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretim primorati da zatvori oči.

“Srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti, zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku i da pristane na zataškavanje zločina koje su činili teroristi UČK”, navodi Đurić.

Ističe da je prištinsko pravosuđe danas nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji, stavivši se otvoreno u službu šovinističke kampanje protiv čitavog srpskog naroda u pokrajini.

“Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija kreirali lažnu sliku o događajima u Račku kako bi NATO dobio povod za rat protiv Savezne Republike Jugoslavije”, naveo je Đurić u saopštenju.

Poručuje Prištini da nikad neće uspeti da slomi volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji.

“Neka se Priština ne nada da će slomiti volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji tako što će zatvarati njihove političke prvake, a Srbija i srpski narod danas su, ovom antipravnom presudom, samo još više učvršćeni u rešenosti da se odupru nacifikaciji društva u našoj južnoj pokrajini”, zaključio je direktor Kancelarijeza KiM.

Osnovni sud u Prištini osudio je na dve godine zatvora Ivana Todosijevića, bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju.

RTS

Danas objavljeno

U ponedjeljak nestabilno uz čestu kišu i pljuskove

Vanja A

Fon Kramon: Albanski gradonačelnici nemaju politički legitimitet

Vanja A

Poznati prvi rezultati izbora u Turskoj

Vanja A

Ostavite komentar