Đurić: Kurti nije ukinuo takse - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đurić: Kurti nije ukinuo takse

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da tehnički premijer Kosova Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i da ne treba nasjedati na lažne vijesti.

“Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksa i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom”, naglasio je Đurić u saopštenju.

Ovim se, istakao je on, situacija ne vraća na stanje prije uvođenja anticivilizacijskih taksa na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Đurić je naveo da Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji i naglašava da je ova odluka predstava namijenjena dijelu međunarodne zajednice.

“Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vrijeme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju”, zaključio je Đurić.

rts

Danas objavljeno

Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi

Vanja A

EU će odložiti odluku o ograničenju cijena ruske nafte

Vanja A

Grosi: Svijet na istorijskoj prekretnici

Vanja A

Ostavite komentar