Đukanović šalje vojsku na granicu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đukanović šalje vojsku na granicu

Savet za odbranu i bezbednost, kojim je predsedavao Milo ?ukanović, doneo je na sednici odluku o angažovanju pripadnika Vojske CG u zaštiti državne granice.

Savet je doneo odluku o angažovanju Vojske Crne Gore u zaštiti granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podrška policijskim snagama.

Na sednici na kojoj su učestvovali i članovi Saveta, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik Vlade Duško Marković, doneta je i Odluka o učešću pripadnika vojske Gore na međunarodnim vežbama u narednoj godini.

Vojska Crne Gore u 2020. godini uputiće svoje pripadnike na sedam međunarodnih vežbi. Odluka je doneta na osnovu preuzetih obaveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne saradnje i potreba Vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vežbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tokom 2020. godine, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore dostavljenom Tanjugu.

Članovi Saveta upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim pretnjama u 2019. godini i Informacijom u vezi sajber aktivnosti koje je Crna Gora sprovodila u toku 2018. i 2019. godine. Savet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na pretnje i aktivnosti iz sajber i hibridnog domena.

Savet je razmotrio i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Na sednici Saveta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić.

B92

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar