Đorović: Zaštitite igrače, ja sam kriv - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Đorović: Zaštitite igrače, ja sam kriv

Selektor U21 tima Srbije Goran Đorović preuzeo je na sebe odgovornost za debakl na Evropskom prvenstvu. Nakon šokantnog poraza od Austrije na premijeri turnira u Italiji i San Marinu (0:2), “Orlići” su u drugom kolu doživeli debakl protiv vršanjaka iz Nemačke (1:6). “Ovo niko nije očekivao posle onih kvalifikacija. Predstoji…

Selektor U21 tima Srbije Goran Đorović preuzeo je na sebe odgovornost za debakl na Evropskom prvenstvu.

Nakon šokantnog poraza od Austrije na premijeri turnira u Italiji i San Marinu (0:2), “Orlići” su u drugom kolu doživeli debakl protiv vršanjaka iz Nemačke (1:6).

“Ovo niko nije očekivao posle onih kvalifikacija. Predstoji nam duboka analiza svega što se izdešavalo.Ja sam ovu ekipu selektirao, doveo je na Evropsko prvenstvo. Ovi igrači su naša budućnost, moramo da ih čuvamo. Ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu, možda i teži. Teško je govoriti posle ovakvog poraza, ali igrači su u ovom momentu dali maksimum. Naišli smo na boljeg rivala, moramo to da priznamo. Reprezentacija Nemačke nadigrala nas je u svim segmentima igre, u trčanju, tehnici, organizaciji igre“, rekao je Đorović.

Kada tim izgubi ubedljivo, da li je to do trenera, igrača, novinara, javnosti?

“Ovde nisu krivi novinari, nije kriva ni javnost, ali zamolio bih vas da zaštitite igrače, ako neko treba da bude kriv, to sam ja. Nikada nisam tražio alibi, neću ni sada, samo bih vas molio da poštedite igrače. Ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu, imao sam ih i ja kao igrač, ako neko treba da plati cenu, onda sam to ja. Svaka čast javnosti, novinarima, svi smo bili na istom zadatku, ali treba sve potanko izanalizirati, zbog budućnosti našeg fudbala”.

Nemci su meč “rešili” već u 16. minutu kada su Oztunali i Rihter sami nadigrali kompletnu odbranu Srbije i poveli 1:0. Već u 37. minutu bilo je 3:0.

“To nam se desilo i protiv Austrije, posle prvog gola kao da nastaje šok. Treba vremena sve izanalizirati. Ponavljam, ja sam taj koji je selektirao ove igrače, doveo ih ovde i to što imao to je blago Srbije, budućnost srpskog fudbala. Mislim ipak da treba da ih zaštitimo od kritike, koja je sa vaše strane opravdana, ali ako neko treba da bude kritikovan i da bude krivac, to sam ja. Ja sam izabrao ove igrače, i u prošlosti i sada to je najbolje što imamo i krivicu za ovo preuzimam na sebe. Zaštitimo igrače, oni su ipak budućnost našeg fudbala.Dali su sve od sebe, ali naišli smo na period, protivnika, mnogo nekih stvari koje ćemo analizirati i predstaviti tamo gde to treba da uradimo”.

Da li je moglo biti nekih izmena posle golova u prvom poluvremenu kako bi odbrana bila bolja?

“Posle završene utakmice sve može da se komentariše. Imali smo isključenje Jovanovića protiv Austrije, smatrali smo da je Babić svojim igrama u Crvenoj zvezdi zaslužio poverenje. Mislim da generalno ne treba kriviti odbranu, napravi smo greške koje su nas koštale,ali znate kako se kaže, posle rata, svi su generali. Ostaje nam da se podignemo, imamo još jednu utakmicu, da vratimo igrače kako fizički, tako i psihički”.

Ovo je najteži poraz mlade reprezentacije.

“Nemojte da mislite da nismo svesni da je teško svima zbog ovog poraza, bez obzira gde ko živi.Odgovornost je moja, ali ovo su stvari koje se dešavaju u fudbalu. Igrači nisu želeli da razočaraju narod, niko nije hteo da ga povredi. Igrači su mnogo dali u prošlosti, siguran sam da će dati mnogo u budućnosti i treba odvojiti stvari fudbalske i igru od onoga što može da povredi, kao što je u prošlosti moglo da obraduje srpski narod”,
rekao je Đorović.

Srbija je izgubila sve šanse da se plasira u polufinale i Olimpijske igre, a u nedelju će se od U21 EP oprostiti duelom sa Danskom (21h).

Danas objavljeno

Poznato kada će Novak debitovati u Astani

Vanja A

Bjelica objasnio zašto se vratio u Evropu

Vanja A

Astana: Ispao Vavrinka, razočarao i Karacev

Vanja A

Ostavite komentar