Đorđević: Pozvan sam na kaficu i upozoren da može da bude neprijatno - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Đorđević: Pozvan sam na kaficu i upozoren da može da bude neprijatno

Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH, rekao je nije bio u prilici da ode na sastanak na koji ga je pozvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, te istakao da ga je jedan od Komšićevih saradnika obavijestio da je pozvan da pređe “na kaficu”, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno.

“Danas u 10 časova, ambasada Republike Srbije dobila je poziv, na koji je odgovorila zaposlena u ambasadi (poziv upućen od izvesnog g. Vuletića), sa zahtevom da dođem kod g. Komšića na razgovor u 11h. Tema razgovora nije pominjana”, naveo je Đorđević.

Kako je dodao, nakon što je rekao da nije u mogućnosti da pristupi na tako iznenadan poziv za sastanak, uslijedio je novi poziv.

“U 10.20 časova je poziv ponovio šef kabineta g. Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati. Naravno, tema sastanka nije pominjana, već sam pozvan da ‘pređem na kaficu”, naveo je Đorđević.

Istakao je da su se oko 11 časova na nekim portalima pojavile vijesti u kojem se navodi da je odbio sastanak sa Komšićem. Obratio se, ističe, da skrene pažnju da kao ambasador Srbije u BiH poštuje propise, i sve međunarodne konvencije koje regulišu status diplomata. Naveo je da poštuje zemlju domaćina BiH.

Napomenuo je da je način opštenja u diplomatskim krugovima vrlo precizan, te da ga odlično poznaje i profesionalno sprovodi protokol Ministarstva spoljnih poslova (MSP) BiH.

“Sledstveno tome, molio bih da se zaposleni iz Kabineta g. Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, pa neka sa njima razreše svoje nedoumice, a ne preko medija, jer kao ambasador Republike Srbije neću dopustiti da moju državu i mene lično bilo koji politički činilac zloupotrebljava u svoje lične političke svrhe, kršeći pri tom, sve kodifikovane uzanse koje regulišu diplomatski status”, naveo je Đorđević.

Napomenuo je i da su netačni navodi portala da je preko sekretarice poručio da ne želi doći na sastanak.

“O svemu tome, obavestiću predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju”, istakao je Đorđević.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

MUP: Stacionarni radarski sistem radi u Banjaluci u skladu sa zakonom

M.

Vučič ponudio prijedlog za krizu, Albanci odbili

M.

Sjednica PD PS BiH održana bez prisustva poslanika iz Srpske

M.

Ostavite komentar