Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka, Jovanović umjesto Kuzmića, Jokić stiže kasnije - BIGportal.ba
Košarka Sport

Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka, Jovanović umjesto Kuzmića, Jokić stiže kasnije

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u Beogradu uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo. Selektor Aleksandar Đorđević je na početku obraćanja medijima istakao da sve su sve misli upućene ka Ognjenu Kuzmiću, koji se našao na spisku, ali je u međuvremenu doživeo tešku saobraćajnu nesreću. “Želimo mu da se brzo oporavi…

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u Beogradu uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo.

Selektor Aleksandar Đorđević je na početku obraćanja medijima istakao da sve su sve misli upućene ka Ognjenu Kuzmiću, koji se našao na spisku, ali je u međuvremenu doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Želimo mu da se brzo oporavi i vrati svojoj ekipi. Nadamo se da ćemo biti spremni za početak Mundobasketa, ali i za kraj. Promenjen je sistem, prošli smo dve godine nimalo lakog puta do šanse da se borimo za medalju koja je uvek naš cilj. Želim da se zahvalim svakom igraču koji je učestvovao bar u jednom treningu reprezentacije na tom putu”, naveo je Đorđević.

On je istakao da reprezentaciju Srbije čini grupa ljudi koja svesno ulazi u takmičarske rizike i želju za pobedama.

“To je ono što nas drži, ono što smo izgradili. To je motiv da se vratimo iz Kine sa medaljom“, istakao je Đorđević.

Selektor je istakao da tim ima dovoljno vremena da se pripremi.

“Pripreme su isplanirane u doslednosti sa svim što smo radili do sada. Igrači znaju šta ih čeka i to nam je do sada donosilo rezultate. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo u Kinu otići u najjačem sastavu. Prvenstvo će biti izuzetno zahtevno, ima mnogo dobrih reprezentacija koje su podigle formu, ali i igrača koji su podigli svoj individualni kvalitet”, rekao je Đorđević.

On je istakao i da misli da je ekipa izuzetno popunjena na svim pozicijama.

“Mnogi igrači su napravili iskorak u karijeri i zato su tu. Svi koji su bili na ranijim spiskovima su i dalje deo ove ekipe i treba da budu spremni na moj poziv. Izabrao sam tim u odnosu na ono što nas čeka. Fizička spremnost će biti naš bitan adut. Tu je dosta momaka koji su iskočili i stigli do NBA. Imamo jako zrelu ekipu koja zna šta je čeka, igrače koji su svesni koliko moramo biti na zemlji uz maksimalno poštovanje svakog protivnika s kojim ćemo igrati, ne samo na Svetskom prvenstvu, već i pre toga. Napravićemo detaljan plan za individualne programe, ima stvari koje moramo da ispoštujemo s obzirom na obaveze igrača iz njihovih ugovora”, istakao je Đorđević.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je potvrdio jednu promenu na spisku igrača nacionalnog tima.

On je odlučio da umesto Ognjena Kuzmića, koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, pozove Nikolu Jovanovića.

Mladi centar je i dalje pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a protekle sezone je beležio odlične partije u dresu italijanskog Trenta.

Jovanović je rođen u Beogradu i nastupao je za mlađe kategorije beogradskih večitih rivala.

Usledio je odlazak u SAD, gde je završio srednju školu i koledž, a 2017. godine je stigao u Zvezdu.

Đorđević je na konferenciji za medije, organizovanoj povodom okupljanja reprezentativaca u Beogradu, rekao i da će se centar Denver Nagetsa Nikola Jokić nacionalnom timu pridružiti 2. avgusta.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je njegova odluka o spisku potencijalnih putnika za Mundobasket.

Đorđević je na konferenciji za medije, organizovanoj povodom okupljanja reprezentativaca, upitan zašto su sa preliminarnog spiska otpali Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

“Na meni je težina tog zadatka, da donesem odluke. Kad pogledam ekipu, mislim da smo izuzetno spremni i popunjeni na svim pozicijama. Mnogi igrači su napravili iskorak u karijerama i zato su pozvani. To je bila teška odluka, svi koji su bili na bilo kom skupu reprezentacije su i dalje deo ove grupe i za svaku sledeću akciju mogu da očekuju poziv na koji moraju da budu spremni da odgovore. Postoje vizije u kom pravcu treba da igramo u odnosu na to protiv kakvih protivnika ćemo igrati”, rekao je Đorđević.

Danas objavljeno

“Đoković će biti GOAT”

Zeljka

Bajern u finišu do trijumfa, Armani rutinski

Zeljka

Jokić otkrio šta ga najviše frustrira

Zeljka

Ostavite komentar