Đorđević o koškanju sa Italijanima i Jovićevoj "južnjačkoj krvi" - BIGportal.ba
Košarka Sport

Đorđević o koškanju sa Italijanima i Jovićevoj “južnjačkoj krvi”

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pričao je o tenzijama koje su viđene na meču između njegove reprezentacije i Italije.

Srbija je savladala Italiju rezultatom 92:77 i osvojila prvo mesto Grupe D na Svetskom prvenstvu.

Tokom meča u nekoliko navrata igrači i jedne i druge selekcije ulazili su u blaže fizičke sukobe, a selektor Đorđević ističe da su takve stvari bile apsolutno nepotrebne, ali razume postojanje tenzije.

Tokom jednog koškanja Nikole Jokića i Danijela Heketa na teren je pokušao da “uleti” Stefan Jović, koji je u tom trenutku bio na klupi. Njega su iste sekunde zaustavili Đorđević i član stručnog štaba Darko Rajaković, dugogodišnji pomoćni trener u NBA ligi.

“Darko (Rajaković) to zna iz NBA, gde čim uđeš na teren (sa klupe) dobiješ suspenziju na dve utakmice. Ne znam kako je u FIBA, ali i meni je to u glavi. Samo sam ga krajičkom oka video i nisam hteo da dozvolim… Vodili smo, privodili kraju i nama je tada bila najmanje potrebna takva situacija. Igrači moraju to da znaju, bez obzira na to što kod nas ‘vri krv’ – kod Jovketa (Stefan Jović prim. aut.) ta južnjačka. Taj neki impuls te navodi da pokažeš zube i karakter, ali u tim trenucima je to potpuno nepotrebno”, istakao je Đorđević.

On je zatim podsetio na neka ranija vremena kada je rivalstvo Italije i Srbije bilo mnogo veće nego danas.

“Sa njima se istorijski dešavaju te stvari. Krene da se igra, oni igraju čvrsto i jako i u tim nekim situacijama dođe do povlačenja, faula koji se ne sudi… Pa dođe do nekih iskri, to su kroz istoriju bile i neke ozbiljnije situacije. To neko rivalstvo traje već decenijama, tako da kada to postoji te stvari su donekle očekivane”, dodao je selektor

Danas objavljeno

Lejkersi kroz produžetak do pobjede protiv Jute

V.R.

Hamilton: Nisam očekivao pol poziciju

V.R.

Ovog puta Bilbao nije imao šansu – Barsa osvojila Kup kralja

V.R.

Ostavite komentar