Đorđević: Mihu poznajem 30 godina – o njegovoj hrabrosti sada zna cijeli svijet - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Đorđević: Mihu poznajem 30 godina – o njegovoj hrabrosti sada zna cijeli svijet

Aleksandar Đorđević, legenda srpske košarke, govorio je za klupski sajt Virtusa iz Bolonje.

On je govorio o mnogim temama, a razgovor je počeo osvrtom na napredak koju je italijanska košarka ostvarila u poslednje vreme.

“Sve zavisi od italijanskih klubova. Svi pratimo NBA sa strašću, najjaču ligu na svetu, ali kvaliteta ima i u italijanskoj ligi. naročito u protekloj sezoni je bilo. Brojevi su jasni, došlo je do rasta. Interesovanje za italijanskog prvenstvo je takođe poraslo i ono je rezultat rada svih nas. U protekloj godini preduzeti su mnogi koraci i moramo da nastavimo ovako. Nakon mraka dolazi svetlost, moramo biti optimistični kada razmišljamo o budućnosti”, rekao je Đorđević.

Đorđević je protivnik ideje da se košarkaške utakmice igraju van dvorana, napolju.

“To nije moguće, zbog vrućine i rizika od povreda. Ako igrate napolju, igrate na betonu i rizik od povreda je veliki. Protiv sam takve odluke. Basket je drugačiji, potpuno drugačija vrsta sporta i igra se na podlozi dizajniranoj za taj sport”, istakao je on.

On se dotakao i svog velikog prijatelja Siniše Mihajlovića, koji se uspešno oporavlja od teške bolesti.

“Mi smo prijatelji više od 30 godina. Zbog sebe i snage svoje porodice, ove godine je uradio nešto važno. Želeo bih da nastavi ovako, njegova hrabrost i snaga bili su nam poznati, ali sada to zna ceo svet. Želim da nastavi ovako, gledajući i sa profesionalnog stanovišta, on radi izvanredne stvari sa Bolonjom”, rekao je Đorđević.

Đorđević je na kraju objasnio šta je važno kada je trenerski posao u pitanju.

“Uvek se trudim da napredujem iz dana u dan. To je deo mog karaktera. Poruka mora biti takva. Ako trener izjavi da je srećan, on posredno šalje poruku opuštanja koja ne donosi rezultate. Uvek moramo da se poboljšavamo, iz utakmice u utakmicu…”, zaključio je on.

Danas objavljeno

Jokić prvi u istoriji NBA

Zeljka

Nadal i dalje iza Đokovića

Zeljka

Lučić u najboljem timu Evrolige!

Zeljka

Ostavite komentar