11. Jula 2021.

Đorđe Gajić najljepša banjalučka lasta

Big Portal

Prvi je u Vrbas juče skočio Sanel Duvnjak iz Zenice, a za njim su isto to uradila još 22 skakača. Najljepša banjalučka lasta je Đorđe Gajić iz Banjaluke, drugo mjesto osvojio je njegov sugrađanin Igor Arsenić, a treće je pripalo Aleksandaru Aleksiću iz Užica, iz Srbije. Nagrada za prvo mjesto je 700 KM, za drugo 500 KM, a treće 300 KM.

Medalje je pobjednicima na Gradskom mostu uručio Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je tom prilikom rekao da upravo ova manifestacija predstavlja dosta toga što grad na Vrbasu ima da ponudi.

“Podržao sam osnivanje Kluba mladih skakača, koji će da njeguje tradiciju. Takođe, planiramo da izgradimo skakaonicu”, kazao je Stanivuković.

Gajić je kazao da mu je treća pobjeda uzastopno na ovoj manifestaciji ostvarenje dječačkog sna.

“Učestvujem već 12 godina i nisam očekivao pobjedu, jer sam imao dugu pauzu”, rekao je Gajić.

U Turističkoj organizaciji grada Banjaluka su naveli da su u ovoj manifestaciji, pored skakača iz Banjaluke, učestvovali i oni iz Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

Skokovi sa Gradskog mosta jedan su od zaštitnih znakova ove manifestacije, a danas im je prethodio nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk”.

U Turističkoj organizaciji Banjaluka, koja je organizator ove manifestacije, istakli su da će ovogodišnje izdanje “Ljeta na Vrbasu” trajati do 25. jula, kada će Banjalučanima, ali i svima koji se u tom periodu zateknu u gradu na Vrbasu biti ponuđeno više sportskih i kulturnozabavnih aktivnosti.

Prema programu, “Ples pod zvijezdama” najavljen je za 17. jul, a trebalo bi da se održi na plaži ispod dvorane “Obilićevo”.

Naredni dan, 18. jula, predviđen je bioskop na otvorenom na platou tvrđave Kastel.

U završnom dijelu manifestacije, 25. jula, predviđene su trke dajak čamaca i izbor najljepšeg dajaka na plaži Abacija.

Manifestaciju na rijeci Vrbas su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Krajem sedamdesetih godina mijenja naziv u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. nosi naziv “Ljeto na Vrbasu”.

Zbog pandemije virusa korona te proglašenja vanredne situacije u RS, a samim tim i u Banjaluci, manifestacija “Ljeto na Vrbasu” nije bila organizovana prošle godine.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare