5. Septembra 2022.

Đokovići proslavili kćerki rođendan, Jelena zahtijevala tortu bez svećica

Big Portal

Koliko svećica, toliko godina, jedan dubok uzdah i jedna velika želja… Iako je ovo scenario za klasičnu rođendasku tradiciju, u domu najboljeg srpskog tenisera svih vremena, stvari su drugačije.

Njegova supruga Jelena, oštro se protivi “duvanju svećica” i taj običaj je potpuno elminisala iz njihovih porodičnih proslava. Naime, poznata kao zagovornik ekspanzije duhovnih vrednosti i širenja vidika, predsednica fondacije “Novak Đoković” je posle posete manastirima na Kosovu i Metohiji, promenila pogled na sveće, njihovu simboliku i snagu.

“Kada smo posetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj” – objasnila je Jelena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare