"Đokovićeva odluka? Interesantan tajming, mnogo toga mi nije jasno" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Đokovićeva odluka? Interesantan tajming, mnogo toga mi nije jasno”

Južnoafrički teniser Kevin Anderson govorio je o nastanku nove Asocijacije profesionalnih igrača (PTPA).

Anderson je već duže vreme deo Saveta igrača ATP, gde je bio jedan od ključnih ljudi sa Novakom Đokovićem.

Đoković i Kanađanin Vasek Pospišil su se nedavno “otcepili” od ATP i kreirali svoju, nezavisnu Asocijaciju profesionalnih tenisera i teniserki.

“Imali su interesantan tajming jer je to objavljeno usred US opena. Veoma je teško jednom igraču da se takmiči svake nedelje i da ujedno i razmišlja o tome šta se dešava ‘iza zavese’, van terena…”, izjavio je Anderson tokom konferencije u Parizu.

Južnoafrikanac ne veruje da Savet i Asocijacija mogu da istovremeno postoje i funkcionišu.

“Lično mislim da ta dva entiteta ne mogu istovremeno da postoje, takva je naša struktura. Mnogo toga mora da se poboljša, to sam oduvek govorio. Mislim da smo do sada uspeli da postignemo dosta toga i mislim da novi menadžment koji je sada došao ima uzbudljivu viziju”, priča Anderson i dodaje:

“Nažalost nisam imao uvid i njihove konverzacije tako da ne znam koji im je dugoročni cilj, koja im je strategija, i to željno isčekujem da čujem. Ima mnogo neodgovorenih pitanja. Teško je sve postići kada vidite koliko smo na turnirima. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati bolju sliku toga šta je tačno PTPA. Očigledno je da u njoj ima mnogo igrača, ali moramo da vidimo kako će nas oni tačno predstavljati na Turu”.

Pre nego što su prešli u PTPA, Novak i Pospišil su morali da podnesu ostavke.

“Da, zato smo pitali Novaka i Vaseka da podnesu ostavke. Onda i Džona (Iznera), kada je rekao da mu se više sviša putanja PTPA. Isto je bilo sa Semom Kverijem. Mislim da ne možete da budete u odboru Saveta igrača i PTPA. To mi je pomalo kontradiktorno. Ja ću u Savetu prvi reći da nešto nije u redu, ali dok ste u Savetu u njega morate i da verujete, morate da mu date šansu. Tako da mislim da nemožete da budete u oba”, objasnio je Anderson.

Danas objavljeno

Jokić prvi favorit za MVP nagradu!

Vanja A

Mijatović: Novak je poštovao propise

Vanja A

Denver doveo Kazinsa za narednih 6 utakmica

Vanja A

Ostavite komentar