Đokovićeva dostignuća koje će se teško ponoviti - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đokovićeva dostignuća koje će se teško ponoviti

Novak Đoković jedan je od najboljih tenisera svih vremena, vlasnik mnogih rekorda, a neki od njih teško će biti oboreni, smatra novinar indijske Republic TV.

Najveći broj ATP bodova

Novak Đoković bio je na vrhuncu tokom 2015. i 2016. godine. To je bila godina kada su kritičari i teniski zaljubljenici istinski počeli da ubrajaju Srbina u neke od najboljih tenisera svig vremena. Posle titule na Rolan Garosu imao je Đoković 16.950 bodova, što je najviše u istoriji. Tada je postao i prvi u Open eri čiji je broj bodova bio veći od zbira bodova drugog i trećeg na listi.

Vlasnik sva četiri Slema na tri različite podloge

Od početka 2015. godine zaključno sa Rolan Garosom 2016, Đoković je bio nepobediv i postao je jedini igrač u teniskoj istoriji koji je bio istovremeni vlasnik svih Slem titula na tri različite podloge. Đoković je u jednoj sezoni čak 31 put pobeđivao rivale iz Top 10.

15 uzastopnih finala

U spomenutom periodu od početka 2015. do Rolan Garosa 2016. Đoković je igrao barem finale na 15 od 16 turnira, uz 11 titula.

Osvajač svih Mastersa

Đoković je ne samo bio vlasnik sva četiri Slema u nizu, nego je osvojio i u jednoj sezoni rekordnih šest Masters trofeja. Jedini je koji je u karijeri osvojio svaki Masters, posle pobede nad Federerom u finalu Sinsinatija 2018.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar