Đoković želi na fakultet, ali ne i u politiku - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković želi na fakultet, ali ne i u politiku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvrnuo se na teme van teniskog terena u razgovoru za italijanske medije.

Kako kaže, još uvek nije odustao od ideje da ide na fakultet.

Ne znam kada će to biti, da li sledeće ili za pet godina. Ono što je sigurno, jeste da želim barem diplomu osnovnih studija. Čini me tužnim što u tome nisam uspeo kada sam bio mlađi. Fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. Tema koja me najviše zanima je veoma široka – zdravlje. Pored toga, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. Danas možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i roditelj“, poručio je.

Govorio je i o temi roditeljstva.

Deca ne gledaju na tebe samo kao na roditelja, već i kao uzora. To je izazov, jer želim da im budem najbolji primer. Želim da podele sa mnom sve dobro i loše, ono što ih čini srećnim. Moja supruga i ja smo uvek tu za decu, ali želimo da oni budu samostalni i to ne samo kada je u pitanju domaći zadatak. Moraju da nauče da budu odgovorni za svoje živote, od trenutka kada ustanu do trenutka kad krenu na spavanje. Više nisam ja prioritet, već moja deca. Kada nisam na terenu ja sve vreme posvećujem njima. Imam druge projekte, ali poslovi su sekundarni”, izjavio je.

Dodaje da ga ne zanima “uplivavanje” u političke vode.

Već sam bio u politici. Deset godina sam se borio da se igračima da pravo glasa i video sam da je politika čudan svet. Prljav sistem. Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Demokratiju smo izgubili pre mnogo godina“, zaključio je Đoković koji u potpunosti nije isključio bavljenje politikom jer, kako je izjavio, njegova budućnost je otvorena za sve i dodaje:

Sigurno ću podržati moju zemlju i izvan terena, osećam se blizak Srbiji i imam interese i van sporta“, poručuje Đoković.

Danas objavljeno

Zvezda preokretom do ubjedljive pobjede protiv Cedevite

Zeljka

Nadal: Nikada nisam slomio reket, niti sam se ponašao ludo

Vanja A

Kad Zidan kaže: Benzema zaslužuje Zlatnu loptu

Vanja A

Ostavite komentar