Đoković: Važno je da se napiše da je Novak licemjer... - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković: Važno je da se napiše da je Novak licemjer…

Prvi teniser sveta Novak Đoković otkriva da su u avgustu igrači tražili od Vašeka Pospišila i njega da podnesu ostavke u Savetu igrača, a da su ih sada ponovo nominovali.

Đoković i Pospišil nominaciju su prihvatili, ali je ATP doneo pravilo po kojem se ne može istovremeno biti član Saveta igrača i drugog tela u okviru teniskog sistema, u ovom slučaju Asocijacije profesionalnih igrača (PTPA).

Uprkos tome što većina mog tima i ljudi bliskih meni ne razumeju zašto trošim toliko energije na nešto što mi verovatno odvlače koncentraciju s onoga što je verovatno bitnije, nekako verujem da je to za više dobro igrača. Osećam odgovornost i dužnost, kao neko ko je u vrhu već dugi niz godina, ako su me već igrači izabrali, onda je to za mene velika čast da budem na raspolaganju”, kaže Đoković i dodaje:

“Svih ovih godina trudio sam se da budem dostupan i da proaktivno dajem svoje predloge i ideje sve u službi toga da se poboljša sistem za veći broj igrača, naročito onih nižerangiranih. Međutim, o njima malo ko razmišlja. Kada se govori o politici u tenisu, uglavnom se govori o prvih 50-100, malo se obraća pažnja na one koji su najveća grupa, od 100. do 5000. mesta – oni imaju velikih problema i konstantno kritikuju sistem”.

Nisu bila potrebna dodatna pitanje, Novak je u dahu nastavio izlaganje.

Često se izvrću stvari koje govorim, evo vidite u poslednja dva dana su govorili kako je možda licemerno od mene da budem osnivač PTPA i da se istovremeno vratim u Savet igrača. Nisam imao nameru da se vraćam u Savet. Ne razumem zašto su igrači iz Saveta zahtevali od Pospišila i mene da podnesemo ostavke, i tada i sada sam govorio da uopšte ne vidim konflikt tu. Pokušavao sam to ljudima da objasnim, ali postoje određene struje u tenisu koje ne žele da se to ostvari i ne žele to da razumeju jer imaju druge interese, to je tako kako jeste”, zastaje Novak, pa dodaje:https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1329205793556627458&lang=en&origin=http%3A%2F%2Fsportklub.rs%2FTenis%2FMasters-1000%2FATP-World-Tour-Finals%2FVesti%2Fa359668-Djokovic-Vazno-je-da-se-napise-da-je-Novak-licemer.html&siteScreenName=sportklub&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Vašek i ja smo pre tri-četiri dana saznali da smo nominovani, velika grupa igrača nas je zamolila da opet budemo u Savetu. Sa zadovoljstvom smo to prihvatili, za nas je to čast, ne dobijamo nikakav novac niti bilo šta. To što su nas ponovo nominovali nakon što smo na neki način isterani iz Saveta samo govori koliko smo dobar posao radili i koliko poverenja uživamo od strane veilike grupe igrača”.

Za kraj, Đoković poručuje da sada barem znaju na čemu su i da će razmisliti o sledećem strateškom potezu PTPA.

Do utorka uveče želeo sam da sarađujem sa ATP kao jedan od suosnivača PTPA, ali doneto je novo pravilo po kojem neko ne može istovremeno da bude član Saveta i bilo koje druge organizacije unutar teniskog sistema. Time su poslali jasnu poruku šta misle o tome, onemogućili su nas da budemo u Savetu – nismo mi aplicirali kao što je predstavljano u medijima, već su nas nominovali, ponavljam. Tako ATP ide kontra onoga što većina igrača želi. To su političke igre iza kulisa, ali o njima se retko piše, bitno je da se napiše kako je Novak licemer. Ali dobro, nije prvi put, navikao sam, to mi još jača otpor, štit i motiviše me još više da uradim ono što je ispravno za sport i za igrače. Ovo je samo početak za PTPA, videćemo šta će biti naš sledeći strateški potez, od sada ćemo morati malo drugačije da pristupamo rukovođenju i poslovanjem PTPA, sad barem znamo na čemu smo sa ATP”, zaključuje Novak.

Do sada je na ATP finalu u Londonu Đoković dobio Švarcmana i izgubio od Medvedeva, a za prolaz u polufinale boriće se sa Aleksanderom Zverevom, u petak od 15.00, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Danas objavljeno

Debakl Virtusa, Olimpijakos šokirao Barselonu

Zeljka

Partizan poražen od Albe u Berlinu

Zeljka

Poraz Zvezde od Efesa na startu sezone

Vanja A

Ostavite komentar