28. Juna 2022.

Đoković ugrožen zbog Čilića, Beretini se takođe povukao zbog korone!

Big Portal

Čilić je dobio pozitivan test na koronavirus i u skladu sa tim je morao da se povuče sa turnira. Upravo zbog toga povlačenja Čilića, u problemu bi mogao da se nađe Novak Đoković.

Naime, njih dvojica su zajedno trenirali pred početak trećeg grend slema sezone na centralnom terenu “Ol Ingland klaba”.

Bliski kontakt sa Marinom Čilićem u četvrtak 23. juna mogao bi da znači i kraj Novakovog učešća na VImbldonu ukoliko se ispostavi da je i Đoković pozitivan na koronavirus. Međutim za sada ne postoje informacije o eventualnom testiranju trećeg tenisera sveta.

Đoković je u ponedeljak pobedio korejskog tenisera Sonvua Kvona sa 3:1 u setovima i u drugom kolu će igrati protiv Tanasija Kokinakisa.

Što se tiče Čilića, on je bio u polovini žreba u kojoj se nalazi i Rafael Nadal, a sa Špancem je mogao da se sastane u četvrtfinalu.

https://twitter.com/darren_cahill/status/1539965450075127813

Italijanski teniser Mateo Beretini neće moći da nastavi učešće na Vimbldonu.

Kako je saopštio putem Instagrama, on je takođe testiran na koronavirus i neće moći da igra u nastavku trećeg grend slema u sezoni.

“Srce mi se slama jer objavljujem da moram da odustanem od Vimbldona jer sam pozitivan na koronavirus. Imam simptome gripa i izolovan sam već nekoliko dana. Uprkos tome što simptomi nisu bili ozbiljniji, odlučio sam da se ponovo testiram ovog jutra i zaštitim zdravlje i sigurnost svih učesnika i onih koji su vezani za ovaj turnir”, objavio je Beretini.

https://www.instagram.com/p/CfWEaKkg-NU/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2d5cbc4c-0627-4948-99f7-d3bdf89df137

“Nemam reči da opišem koliko sam razočaran. San je završen za ovu godinu, ali vratiću se još jači. Hvala vam na podršci”, dodao je Italijan.

Ostaje samo da se nadamo da ovo neće biti početak lavine širenja koronavirusa među teniserima i nastavak otkazivanja učešća sa turnira.

Španski teniser Rafael Nadal mogao bi da završi učešće na Vimbldonu zbog koronavirusa.

Italijanski teniser Mateo Beretini se povukao sa Vimbldona i tako posle Marina Čilića dodatno olakšao deo žreba u kome se nalazi Rafael Nadal.

Međutim Nadal se nalazi u problemu, budući da je par dana ranije trenirao sa Mateom Beretnijem i samim tim bio u direktnom kontaktu sa Italijanom.

Baš kao i Novak Đoković, koji je 23. juna trenirao sa Marinom Čilićem, Nadal bi mogao da bude prinuđen da se povuče sa Vimbldona ukoliko test na koronavirus bude pozitivan.

Beretini i Nadal su takođe u četvrtak 23. juna održali trening na centralnom terenu “Ol Ingland klaba”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare