11. Jula 2022.

Đoković: To je zabranjena tema u mom timu

Big Portal

Često se priča o tome do kada će Novak igrati, a zanimljivo je bilo i poređenje sa Mikom Džegerom, pevačem Roling Stonsa.

“Nadam se da dužina moje karijere može da „dobaci“ do pola one koju Mik Džeger ima, jer je teško očekivati da sa 78 godina mogu da igram tenis. Naravno, mogao bih da sviram i pevam do tog doba – ali ne i da igram. I pored toga, nemam vremenski limit u pogledu toga koliko ću profesionalno igrati tenis, ne želim da ga imam – i ne želim da mi iko to nameće. To svi u mom timu znaju, to je jedna zabranjena tema da mene neko pita koliko ću još da igram ili da mi neko nameće svoje mišljenje. Prosto, puštem sam da to uredim na način na koji mislim i želim da treba da bude. A sigurno je da bi trebalo još da traje – pogotovo ako sam u stanju da osvajam Grend Slemove”, rekao je Đoković.

Đoković voli kada na turnire ide sa svojom porodicom – i to veoma ceni.

“To je nešto što mi izuzetno puno znači, i ja sam izuzetno zahvalan svojoj ženi i deci što svoje vreme provode sa mnom – jer to ne moraju. Svako ima svoj život – i, naravno, mi jesmo porodica i očekuje se da budemo zajedno – ja to ne uzimam „zdravo za gotovo“. Cenim i poštujem to što smo zajedno, i puno mi znači svako jutro koje se budimo zajedno i veče kada idemo na počinak zajedno. Svaki dragoceni momenat vremena provedenog sa porodicom meni uliva još snage, strasti i energije da nastavim da radim ovo što radim. Stvari bi bile mnogo drugačije da nemam takvu podršku mojih najbližih ljudi u životu. Sa njihovom podrškom ja osećam da imam tu platformu – odskočnu dasku – zahvaljujući kojoj mogu da nastavim da igram profesionalni tenis”, istakao je Novak.

Da li ste razmišljali da pozovete Kirijosa na slavlje u Srbiju?

“Na slavu?”, našalio se Novak, te nastavio:

“Pa dobro, bilo bi malo deplasirano da ga zovem na slavlje u Srbiju, ali mi je drago što je naš odnos poprimio pozitivnu notu u poslednjih nekoliko meseci. On je bio jedan od igrača koji me je najviše kritikovao u poslednjih 5 godina – i sve to dobro znamo; a opet, u momentu kada je bilo najbitnije i kada mi je bila potrebna podrška od mojih kolega – on je bio jedan od retkih koji je to uradio javno, i to kao Australijanac – u njegovoj zemlji. To je nešto što izuzetno poštujem i cenim. Njega sam uvek poštovao, a pogotovo njegovu igru i kvalitet tenisa, i mislim da svi mi koji igramo tenis znamo koliko on može da bude nezgodan. Posmatrajući njegovu igru i talenat, jasno je da on zaslužuje da se nađe u završnoj fazi Grend Slemova, tako da je sada samo pitanje koliko će on da posloži neke stvari u mentalnom i emotivnom smislu kako bi češće dolazio do prilike da se bori za trofeje na Grend Slemovima”, zaključio je Novak.

Doček ispred gradske skupštine zakazan je za 20.00 časova.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare