Đoković: Tim će igrati u Beogradu, imamo ambiciju za Seriju 500 - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković: Tim će igrati u Beogradu, imamo ambiciju za Seriju 500

Đorđe Đoković pričao je sa medijima na terenu Sportskog centra “Novak” o “Serbia openu”.

Teniski turnir na programu je od 19. do 25. aprila u Beogradu, a tereni se ubrzano spremaju da ugoste neke od najboljih tenisera sveta.

Đoković je objasnio informaciju o dolasku Ane Ivanović u Beograd, da je to trenutno samo želja, da ona i Jelena Janković budu ambasadorke WTA turnira koji je na programu 17-23. maja.

“Još nisam stupio u kontakt s njima. Želimo da ovaj turnir ispromovišemo na najbolji mogući način kako bismo i u narednim godinama uspeli da ga dovedemo. A Ana i Jelena pripadaju da budu ovde kao naš ambasadorke i neko ko će da predstavlja ovaj turnir”, rekao je Đoković.

Jedna od glavnih zvezda ATP turnira trebalo bi da bude Dominik Tim, koji je u međuvremenu otkazao nastup na Mastersu u Monte Karlu.

“U kontaktu smo s njegovim timom, s ponosom možemo da kažemo da će on svoju sezonu na šljaci početi u Beogradu, nakon kratke pauze zbog možda i povrede, ili emotivnih problema. Svašta se piše, neću da aludiram ništa. Mogu samo da potvrdim da će biti u Beogradu”.

“Serbia open” pripada kategoriji ATP Serije 250, ali organizatori imaju ambicije da u narednim godinama podignu taj nivo.

“Turnir se još nije odigrao. Šanse za to ima nekolicina turnira. Mi smo među njima i imamo najveće ambicije da prerastemo u Seriju 500. Na nama je da odradimo sve na najvišem nivou. Ukoliko napravimo grešku, taj prelaz se neće desiti. Zato se trudimo da pre svega ugodimo igračima i organizaciji ATP-a. Iz tog razloga su podignute tribin, kako bi taj vizualni efekat teniskog stadiona bio prisutan i igrači bili što srećniji. Ako održimo taj nivo, siguran sam da je u naredne tri godine Serija 500 izvesna”, kaže Đoković.

Turnir će obeležiti stroge epidemiološke mere.

“Trudimo se da igrači ne budu u kontaktu ni sa kim ko nije u izolaciji. Da budu u kontrolisanom okruženju. Pravila ATP se menjaju iz nedelje u nedelju, s tim što oni pravila donose do neke mere, a onda prelazi na državne mere. Oni će morati da budu u izolaciji u hotelu, u kontrolisanom okruženju. Nema izlaska van tog okruženja. Moraju da cirkulišu između hotela i teniskog centra. U tom periodu oni ne smeju da se kreću, a nakon turnira su slobodni da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako, zbog toga se i dešavaju povrede. Nadamo se da će ovaj turnir proći bez povreda”.

Pomenute mere izolacije neće se odnositi na tenisere koji su revakcinisani, prema pravilniku ATP-a.

“Imali smo diskusiju o tom protokolu, kada su oni predstavili taj novi pravilnik. Još uvek se prilagođavamo jer imamo nedelju dana do Čelendžera, a deset do ATP turnira. Nije lako jer se prilagođavamo novim merama svaki put kad ih oni iznesu, a iznose ih na svake dve-tri nedelje. Shodno tome, ja ne znam nijednog tenisera koji je do sada revakcinisan. Znam nekoliko njih koji su samo jednom vakcinisani. Ukoliko bude onih koji su revakcinisani oni će biti izopšteni iz tih mera”.

Pre ATP turnira na programu će prvo biti Čelendžer.

“U glavni turnir su ušli Nikola Milojević i Danilo Petrović. Što se ostalih tiče, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, oni neće igrati”, zaključio je Đoković.

Danas objavljeno

Pobjeda Denvera protiv Niksa, Nikola ponovo nezaustavljiv

Zeljka

Bogdan pogađao trojke, Atlanta deklasirala Finiks, Vestbrukov tripl-dabl ponovo nedovoljan

Zeljka

Fascinantan skor Tomasa Tuhela

Zeljka

Ostavite komentar