4. Novembra 2022.

Đoković: Svašta mi se izdešavalo, veoma sam motivisan

Big Portal

Tok razgovora je odmah otišao u pravcu svima poznatim dešavanjima sa početka godine kada je Đokoviću zabranjeno da nastupi na Australijan openu, odnosno kada je deportovan iz zemlje gde je postigao najveće uspehe..

“Svašta mi se izdešavalo u prvih šest meseci ove godine. Zato sam i mnogo motivisan. Nisam igrao mnogo turnira, što mi je nova situacija, tako da sam svež, veoma motivisan, spreman za izazove”, rekao je Đoković.

Otkrio je i tajnu svoje dugovečnosti.

“Neophodno je napredovati, stalno. Verujem da je u svakom segmentu života tako: ako ne napreduješ, propadaš. To je tako i u tenisu, tako postavljam stvari i sam sa sobom, ali i sa timom. Izazovem ja njih, oni mene, gledaš nekako da napreduješ u svim sferama… Ja imam taj celovit, holistički pristup životu, a on je važan i u tenisu, jer si u njemu praktično sam. Na terenu, mislim. Nema tu ko da te zameni ako ne igraš baš najbolje, kao u kolektivnom sportu. Ako te boli stomak, ili si imao lošu noć, ispadaš. I, posle 20 godina iskustva, upoznao sam sebe, ali se i dalje razvijam, menjam se, a evo sad su tu i mlade snage, koje su gladne uspeha, kao što smo i mi bili na počecima karijera. Ja moram da radim više od njih, moram da budem posvećeniji od njih. A to vam je takmičenje i van terena: vidimo se mi u teretani, gledamo šta ko radi, pokušavamo da ostvimo bolji utisak, a tam one otkrivaš ako te nešto boli ili nešto slično. Naša igra traje i van terena, gde god da se viđamo. Mi se zaista poštujemo, ali uvek želimo da jedan drugog pobedimo. Iako se uvek jedni durgima nasmejemo pred meč, potom nas pobeda zanima”, smatra srpski teniser.

Još uvek ne razmišlja o penziji, čak ni nakon što se na taj potez odlučio njegov dugogodišnji rival Rodžer Federer.

“Što se Federera tiče, mislim da će zauvek živeti njegova zaostavština. Sigurno je da će to biti slučaj mnogo decenija, sa mnogo generacija, jer nije samo ostvarivao nešto na terenu, već je mnoge inspirisao da uzmu reket, mnoge koji su postali vrhunski igrači, što ste mogli i da čujete od nekih od njih kada se opraštao. Da, pojavilo mi se u mislima tih dana kakav bi mogao da bude moj oproštaj, ali stvarno ne bih da tome dajem previše pažnje, nisam još za to spreman! Ali, eto, voleo bih da tu budu moji najveći rivali, Rodžer, Rafa (Nadal), Endi (Marej), kad god da se to desi”, istakao je Đoković.

Komentarisao je i italijanskog tenisera Lorenca Musetija sa kojim će igrati u četvrtfinalu turnira u Parizu.

“Lorenco Museti je jedan od vođa nove generacije. Sjajan je igrač, ima sve u repertoaru, a igra dobro i na svim podlogama. Prvo je igrao odlično samo na šljaci, sada je prvi put osvojio turnir na betonu. Trenirali smo dosta puta, jednom i igrali ove godine, pa mogu reći da znam dobro kako igra. Probaću da se spremim najbolje za taj duel”, rekao je na kraju Đoković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare