"Đoković priča opasne stvari, mora da povuče svoje riječi" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Đoković priča opasne stvari, mora da povuče svoje riječi”

Novak Đoković poslednjih dana u centru je pažnje svetske javnosti zbog stavova koje je iznosio.

Posle mišljenja o vakcini protiv koronavirusa i novca za slabije rangirane tenisere, prašinu su podigle i reči koje veličaju pseudonauku.

Sporna je izjava koju je najbolji svetski teniser izneo u Instagram “lajvu” sa nutricionistom Šervinom Džafarijehom od pre nekoliko dana.

“Viđao sam ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću molitve i moći zahvalnosti uspevali najotrovniju i najzagađeniju vodu da pretvore u zdravu vodu. Nauka je dokazala da molekuli vode reaguju na naše emocije”, rekao je Đoković, što je izazvalo buru komentara.

Među najoštrijima je bila bivša teniserka Meri Kariljo, koja smatra da su reči koje prvi reket sveta iznosi vrlo opasne.

“Znam da veruje u meditaciju i u reči molitve. Nikako nije voleo što je morao da ide operaciju lakta i odlagao ju je jer je bio ubeđen da može da izleči svoje telo na drugačije načine“, rekla je Kariljo, a potom poentirala:

“To što je izjavio me je jako uznemirilo. Đoković i taj drugi čovek su pričali da se otrovna voda može transformisati u pitku . To su opasne stvari koje su brojni ljudi videli, morao bi da povuče svoje reči“, rekla je Kariljo.

Danas objavljeno

Elzan Bibić najbolji atletičar Evrope u novembru

Vanja A

Turci odvode selektora Srbije?

Vanja A

Grčki mediji hvale Radonjića: „Izgradio identitet!“

Vanja A

Ostavite komentar