7. Augusta 2020.

Đoković predvodio “tajni sastanak” sa Amerikancima, postavljen ultimatum

Big Portal

Renomirani list navodi da se se te organizacije sastale sa igračima kako bi razgovarale o sudbini US opena i Sinsinati Mastersa.

Sinsinati Mastres je pomeren u Njujork i zakazan za 22. avgust, nakon čijeg završetka bi trebalo da počne US open.

Igrači već neko vreme zahtevaju da im Teniska asocijacija SAD obezbedi to da po povratku u Evropu ne budu morali u obavezan karantin.

Očekivalo da se da to bude “gotova stvar”, ali je nedavno otkazivanje Mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

Marka piše da je Top 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijam veoma jasan stav – ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na US open.

To je bio uslov pomenutog “tajnog sastanka” u kojem bi se svih 20 igrača povuklo sa turnira ukoliko ta stavka ne bi bila ispunjena.

Takođe je problem stvorila promena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na koronavirus.

Podsetimo, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od US opena, a Novak Đoković i dalje nije doneo zvaničnu odluku.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare