12. Juna 2021.

Đoković: Popeo sam se uz Mont Everest

Big Portal

Prethodno je opisao šta mu je prolazilo kroz glavu na 0:5 u prvom setu, kao i da li je tada razmišljao o prošlogodišnjem debaklu u finalu protiv Španca.

“isam bio preterano nervozan iako sam bio u zaostatku od 5:0 jer sam se osećao drugačije nego u tom finalu prošle godine. Od početka meča je bilo tako, jer sam udarao lopticu bolje i generalno sam se bolje osećao”, rekao je Đoković i nastavio:

“Da, bilo je nekoliko veoma neizvesnih gemova na početku koje sam izgubio, a on je došao do tih 5:0 za tili čas. Ali, uspeo sam da pronađem moj ritam, moju snagu. Posle toga nije više bilo osvrtanja nazad. Posle 3:6, osećao sam da sam ponovo u meču”.

Potom je Đoković upitan da prokomentariše Rafaela Nadala i njegov učinak na Rolan Garosu kroz sve ove godine.

“Teško je pronaći veće reči od svih superlativa koje možete da zamislite o Rafinim dostignućima na Rolan Garosu. On je najdominantniji igrač u istoriji Rolan Garosa. Izgubio je dva, sada tri meča u svojoj celoj karijeri, a igra ovde skoro 20 godina. To dostignuće govori samo za sebe. Broj pobeda koje je ostvario na ovom terenu je neverovatan. Svaki put kada kročite na teren sa njim, znate da morate da se popnete uz Mont Everest da biste ga pobedili ovde”.

“Pobedio sam samo jednom u osam mečeva koje smo igrali na “Šatrijeu”. Pokušavao sam da izvučem pozitivne stvari iz tog meča iz 2015. godine i da ih implementiram ove večeri, što mi je uspelo. Ovo je samo jedan od onih mečeva koje ću pamtiti jako dugo, ne zato što sam pobedio, nego zbog atmosfere i okolnosti koje su zaista specijalne”, podvukao je Novak Đoković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare