16. Marta 2021.

Đoković: Pokušavam da shvatim ovo

Big Portal

Srpski igrač je prošlog ponedeljka pomerio granice i prestigao Rodžera Federera u broju sedmica na vrhu ATP liste.

“Još uvek pokušavam da shvatim i razumem ovo, jer očigledno i dalje igram tenis, takmičim se, programiran sam i obučen, razmišljate stalno o tome šta je sledeći cilj, koji je turnir naredni. Zbog toga mi je jako teško da prepoznam ovaj osećaj i verovatno ću o njemu razmišljati za nekoliko godina”, rekao je Đoković i dodao:

“Gledao sam Pita Samprasa, Lendla, Mekinroa, Bekera, Agasija, to su bili momci koje sam gledao, odrastajući u Srbiji, zemlji koja je prolazila kroz ratove i teška vremena. Ali, to je nešto što mi je donelo snagu i inspiraciju. Bio sam motivisan da jednom dana budem poput njih, da budem na Centralnom stadionu Vimbldona, da dobijem šansu i uzmem taj trofej u ruke.”

Novak je uputio svim ljudima, koji imaju poteškoća tokom pandemije koronavirusa, reči podrške.

“Najveća lekcija koju sam naučio u poslednje vreme je da moramo biti otvorenog uma, fleksibilni, prilagodljivi. Moramo da prihvatimo okolnosti koje imamo, jer tek kada ih prihvatimo, možemo da nastavimo dalje. Ljudi pate na mnogo načina, zato sam zahvalan što sam danas ovde sa vama i što mogu da vam pričam o svom podvigu i što mogu da se bavim sportom koji volim. Moje srce, saosećanje, ljubav idu svim ljudima širom sveta koji trenutno pate”, istakao je Novak.

Tokom ovog razgovora, Novak je imao priliku da popriča i sa Gustavom Kuertenom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare