4. Juna 2019.

Đoković: Pokušavaju da naprave “Velikog brata”

Big Portal

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je istakao da postoji tendencija da se od teniskih turnira naprave rijaliti programi.

Dodao je da on “izuzetno poštuje i neguje tradiciju”, ali da veruje da će u tenisu doći do promena, koje su neophodne zbog pažnje novih generacija.

“Na turniru “Naredne generacije” u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba menjati iz korena i to neće biti slučaj. Od ove godine imamo sat koji otkucava pre servisa, a primetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani… Pokušavaju da naprave ‘Velikog brata’, ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promena u bodovanju, takozvanom ‘skoringu’ će doći na kraju”, dodao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li se u budućnosti može očekivati određena promena pravila u tenisu, odnosno da li se može skratiti boravaka igrača na terenu u neizvesnijim mečevima, jer često umeju da traju više od četiri sata.

“Promene na početku obično naiđu na veliku osudu, ali ako se izdrži taj prvi nalet i ako je neki vizionari iza toga koji može da potkrepi sve promene i prikaže da je tako bolje, onda se obično svi na kraju zahvale na tome što se desilo”, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta često je tokom karijere dolazio do završnica turnira, pa je dobio i pitanje da li za nastavak Rolan Garosa ima posebnu pripremu.

“Stvari su vrlo jednostavne, neću odstupati od dobrih stvari koje imam u igri. Neću praviti od nečega nešto što nije. Ne treba preuveličavati u umu dosadašnje rezultate i ne treba ništa posebno da radim. Bio dosta puta u ovakvim situacijama tokom karijere i znam šta mi je činiti”, rekao je Đoković.

On je rekao da igrači u dugim mečevima često mislima odlutaju, ali da je “glavni zadatak kao i u životu, biti u datom trenutku i iz njega izvući najviše”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare