Đoković otkrio zašto još uvijek igra tenis - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković otkrio zašto još uvijek igra tenis

Novak Đoković govorio je o svojim najvećim uspesima u karijeri, ali i o velikim rivalima, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Novinare je u Melburnu interesovalo koji od svih velikih uspeha koje je postigao srpskom teniseru predstavljaju najveće zadovoljstvo.

“Imao sam mnogo sreće, bez sumnje, doživeo sam mnogo uspeha, obarao rekorde u našem sportu koji mnogo volim, osećam strast. Uvek sam motivisan i inspirisan za postizanje velikih ciljeva i obaranje rekord. Lagao bih kad bih rekao da to nije tako i da to nije nešto o čemu razmišljam. Naravno da jeste. Transparentan sam. Jedan od najvećih ciljeva, najveći broj nedelja na prvom mestu, je sve bliži i bliži. Tu su i Grend slemovi, Mastersi takođe, međusobni dueli sa najvećim igračima…”, rekao je Novak i dodao:

“Nisam siguran šta još postoji, ali pokušavam da bude ’dobar student’. Poštujem i proučavam istoriju igre, mome koji su svima nama otvorili put. Srećan sam što se nalazim u ovom položaju. Trudim se da nastavim ovako i postavim sebi nove ciljeve, jer osećam ljubav i strast. Najveći razlog zašto još uvek igram je upravo ta čista emocija koju osećam kada sam na terenu. Ne prihvatam ništa manje od vrha muškog tenisa i najvećih trofeja. To je nešto čemu uvek težim. Radim na tome. I da, srećan sam tu gde jesam. Videćemo šta nosi budućnost.”

Da li postoji neki posebni rekord najvećih rivala kojem se divite?

“Poštujem sve rekorde svojih protivnika. Posebno Rodžera i Rafu, ono što su oni postigli. Oni su legende našeg sporta i veoma im se vidim. Kao što sam rekao, pozitivno su uticali na moju igru, razvoj, sav moj uspeh. Ne bih bio ovo što sam sada da nije bilo njih dvojica. Imao sam i imam neverovatno rivalstvo sa obojicom. Ali, ne želim ništa od njihovog uspeha, znate na šta mislim. Nisam ljubomoran na njihov uspeh. Pokušavam da izgradim autentičnu karijeru i sopstvenih uspeh. Držim se toga”, zaključio je Đoković.

Naredni rival najboljem teniseru sveta biće Fransis Tijafo.

Danas objavljeno

Španac ide na megdan Cicipasu, Izner pao u maratonu

Vanja A

Dominacija se nastavlja – Ferstapen slavo u kišnom Monte Karlu

Vanja A

Muhova iznenadila Mariju Sakari

Vanja A

Ostavite komentar