Đoković odradio drugi trening - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković odradio drugi trening

Novak Đoković se potpuno posvetio teniskim obavezama u Melburnu. Svetski broj jedan odradio je drugi trening u „Rod Lejver Areni“.

Srpski as je prema navodima AFP prvo otišao u teretanu u kompleksu, gde se zagrejao, a zatim se sa svojim timom uputio put Centralnog terena, gde je nastavio pripreme za Australian open, prvi gren slem u sezoni.

Prvi reket sveta je da podsetimo u Australiju stigao 5. januara, ali mu nije bio dozvoljen ulazak u zemlju. Granične vlasti su procenile da nema odgovarajuću dokumentaciju za medicinsko izuzeće od vakcinacije na osnovu kojeg je dobio mogućnost da učestvuje na turniru koji je osvajao devet puta u karijeri. Sproveden je u jedan od hotela za imigrante. Tamo je boravio pet dana.

Novakov pravni tim je podneo žalbu i cela stvar je završila na Federalnom Sudu. Sudija Entoni Keli je odlučio da Novak bude pušten na slobodu. U obrazloženju je rekao „da je Đokoviću neosnovano ukinuta viza po dolasku u Australiju“.

Srbin je juče prvi put izašao na „Rod Lejver Arenu“, a danas je nastavio sa normalnim trenažnim procesom. Jedini koji još uvek može da spreči Đokovića da igra u Australiji je ministar za imigracije Aleks Hok, koji ima diskreciono pravo da ukinu vizu najboljem igraču sveta.

Najnovije informacije iz Australije govore da ministar Hok i dalje razmatra celu situaciju. Kako sada stvari stoje nikakvu odluku neće doneti danas, tako da se saga nastavlja.

Danas objavljeno

Ave, Murinjo!

Zeljka

Zverev: Mučio sam se ove godine, bio sam prilično depresivan

Zeljka

Alkaras: Broj 1 je moj san

Zeljka

Ostavite komentar