Đoković: Mislio sam da niko neće imati tu mogućnost - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković: Mislio sam da niko neće imati tu mogućnost

Srpski teniser Novak Đoković prokomentarisao je promjene na ovogodišnjem Vimbldonu.

Jedna od ključnih je što će se tenis igrati i u tzv. središnjoj nedelji, tako da pauze do kraja takmičenja neće biti.

Upravo će Novak igrati protiv Tima van Rajthovena u nedelju, u okviru osmine finala.

“Svi ostali Grend slemovi igraju se u središnjoj nedelji. Drago mi je što je i Vimbldon to uveo. Ja sam za tu promenu. Prilično sam iznenađen nekim promenama pravila pošto znamo šta tradicija znači za Vimbldon. Iako sam imao tu čast da treniram na Centralnom terenu pre turnira, nisam zagovornik promene tog pravila. Mislio sam da niko neće imati mogućnost da trenira na Centralnom terenu pre nego što branilac titule izađe na meč u ponedeljak…Da, volim da igram u središnjoj nedelji“, rekao je Đoković.

Jedan od novinara je konstatovao da se Vimbldon nekada razlikovao od ostalih Grend slemova, a da je sada isti kao i oni.

“Nije isto. I dalje se oblačimo u belo. Mislim da se to nikada neće promeniti. Možda. Ne znamo. Stvari se menjaju. Dobro je što je turnir otvoren za izvesne promene, prilagođavanja, u zavisnosti od potreba igrača, navijača, vremena. Ali i dalje poštuje i volim Vimbldon jer je zadržao tradiciju igranja u belom. Takođe nema reklama na Centralnom terenu. To je u današnjem svetu retkost. Mislim, posle nekih iznenađujućih promena ove godine, ne znam. Sve se može promeniti u budućnosti. Vimbldon se sigurno drži tradicije i pažljivo pravi promene”, zaključio je Novak.

B92.

Danas objavljeno

Adem Ljajić u Partizanu?

Vanja A

Čović o Pešiću i Teodosiću: Trapavo, reprezentacija nije jedan igrač

Vanja A

Tadić o razbojnicima: Pesnicom u glavu, neka probaju ponovo

Zeljka

Ostavite komentar