"Đoković je stvari radio na teži način" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Đoković je stvari radio na teži način”

Hrvatski trener Nikola Pilić govorio je pred finale US Opena o Novaku Đokoviću i faktorima koji su uticali na njegov razvoj.

Pilić je sa Đokovićem počeo da sarađuje još u svojoj teniskoj akademiji u Nemačkoj.

Đoković je sa 12 godina tokom NATO bombardovanja trenirao u praznom bazenu pretvorenom u teniski teren, a njegove vežbe često su prekidale sirene.

Foto: Starsportphoto

Kako kaže Pilić, sve što se sada dešava je nagrada za jednog Beograđanina koji je odrastao u ratom razorenoj Srbiji.

“Ne možete nekome postaviti granice kada je još uvek dete, tinejdžer, ali Đoković je radio stvari na teži način što je sigurno očvrsnulo Novaka. Tanka je linija, jer pre svega nema garancija da ćete postati top 10 igrač na svetu, ali njegov prirodni talenat je bio očigledan. Što je još važnije, to je bilo u skladu sa njegovom posvećenošću, velikim radom i mentalnom snagom. Od starta sam video nešto posebno u njemu kada je bio na mojoj akademiji i zbog toga smo njegov otac i ja uvek verovali u njega”, rekao je.

Ističe da nema isti tretman kao drugi teniseri.

“Dolazi iz male zemlje i zato ga toliko ne cene Anglo-američki i evropski ljubitelji tenisa. svidelo se to nekome ili ne, on ima mnogo veliki karakter. Učinio je Srbiju ponosnom, napravio je mnogo toga kako bi poboljšao međunarodnu reputaciju svoje zemlje, a za mene, on je više od sjajnog tenisera”, zaključio je.

Đoković sutra, od 22 sata po našem vremenu ukoliko ne bude promena, ima priliku da osvoji svoj 21. Grend slem čime bi prestigao Federera i Nadala na prvom mestu najboljih tenisera kada je ovaj parametar u pitanju.

B92.

Danas objavljeno

Bez publike u Njemačkoj na Novogodišnjoj turneji

Vanja A

Bregar pred Ruse: Ispunili smo cilj

Vanja A

Đokoviću ispunjena želja – Dejvis kup kao nikad prije

Vanja A

Ostavite komentar