"Đoković ima tu srpsku strast da pomaže svima oko sebe" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Đoković ima tu srpsku strast da pomaže svima oko sebe”

Australijski teniser Metju Ebden govorio je o članovima “velike trojke”.

Ebden je iskoristio pandemiju koronavirusa i samoizolaciju kako bi odgovarao na pitanja ljubitelja tenisa na “Reditu”.

Jedno od pitanja odnosilo se na Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, odnosno Metjuov odnos sa njima.

“Rodžera znam najbolje od njih trojice i proveo sam dosta vremena sa njim tokom godina. Pričali smo o mnogo toga na mnogo različitih mesta, takođe smo i trenirali zajedno…”, rekao je Ebden Federeru.

“Rafa je dobar momak, pristojan je i ponekad pričamo, znamo se jer smo dva meča odigrali na Turu – odavno u Kvinsu, u Hurlingemu na vimbldonskoj egzibiciji i na Australijan openu prošle godine. On uglavnom govori na španskom sa sebi najbližima i ostalim Špancima”
, rekao je Ebden od Nadalu.

“Novaka poznajem poprilično dobro, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog i nismo preterano bliski. Ali, zbog toga što je on predsednik našeg Saveta, lako je bilo primetiti da on ima tu srpsku strast da pomaže ljudima i da se bori za stvari u koje veruje, kao i da pomaže svima oko sebe”, rekao je Ebden Đokoviću.

Ebden je dobio i jedno pitanje o tome šta misli o ophođenju sunarodnika Nika Kirjosa prema Đokoviću i Nadalu, ali je odlučio da ne odgovori.

Što se tiče uticaju koronavirusa na tenis – zbog čega je Tur otkazan barem do 27. aprila – Ebden kaže da nema problema.

“Iskreno, veoma sam srećan kod kuće. Živim u Pertu koji ima jednu od najboljih klima na svetu, tu sam sa porodicom i prijateljima. Pomažem lokalnim teniskim zajednicama i možda u međuvremenu budem igrao neke egzibicije, ako se stvari ne promene”, dodaje Ebden.

Tridesetdvogodišnjak je otkrio i sa kim je imao najteži meč u karijeri.

“To je bilo protiv Nadala u meču sa veoma sporim uslovima i veoma teškim lopticama na Australijan openu prošle godine. Imao sam šansu da povedem sa brejkom i osvojim prvi set, ali nisam uspeo da je iskoristim i set je pripao njemu. Od tog trenutka bilo je maltene nemoguće zaustaviti ga i lako me je pobedio. Od tog trenutka (kada je Ebden ispustio prednost), Nadal je bio kao zahuktali voz, kao zver…”, jasan je Australijanac.

Danas objavljeno

Prva pobjeda Seltika u LE

Vanja A

Novi problem sa koronavirusom u Zvezdi

Vanja A

Hokejaš suspendovan zbog lažne potvrde o vakcinaciji

Vanja A

Ostavite komentar