Đoković: Ima pritužbi - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković: Ima pritužbi

Novak Đoković je na konferenciji za medije najopširniji odgovor dao o sukobu između Vimbldona i ATP-a.

On je nakon pobede nad Aleksom Molčanom i plasmana u treće kolo Rolan Garosa, govorio o raznim temama, a najviše pažnje posvetio je pitanju o ulozi njegove organizacije (PTPA) u celom slučaju.

“PTPA će nastaviti da postoji, čak i ako nas dosta ljudi iz vladajućih tela ne želi u teniskom ekosistemu. PTP je jedina organizacija koja 100 odsto čini prava tenisera i teniserki. I dalje smo mlada asocijacija i treba nam vremena da uđemo u sistem. Izazov je za nas da nas prihvate. Za sada nismo. Nismo za pregovaračkim stolom gde bismo trebali da budemo, jer nismo priznati od slemova ili bilo koga drugog. Što se tiče igrača, ima pritužbi. Razgovarao sam sa nekim igračima poslednjih dana, posebno sa onima koji su prošle godine dobro igrali na Vimbldonu, sa onima koji su najviše pogođeni oduzimanjem bodova. Znali smo da koju god odluku ATP donese, to će biti zapravo posledica ili reakcija na to što je Vimbldon doneo odluku da zabrani nastup Rusima i Belorusima. Nisam u Savetu igrača, ne znam dokle se stiglo sa razgovorima. Razgovarao sam sa predsednikom ATP-a pre nekoliko dana i rekao mi je da se vode razgovori sa LTA (vodećim telom britanskog tenisa prim. aut)”, rekao je Đoković i dodao:

“Tako da ne znam koje su opcije, sumnjam da će ATP promeniti odluku. Da li će biti nekih ‘dopuna’ te odluke, to ćemo videti. To je nešto o čemu bi igrači želeli da razgovaraju sa ATP, jer ne mogu da razgovaraju sa slemovima, Grend slemovima. Savet ATP je deo strukture, predstavlja igrače, tako je bilo decenijama. Mislim da to nije najbolji sistem koji imamo. Sistem je izneverio toliko igrača, mnogo puta i to je razlog zašto PTPA postoji. Kada su ovakve stvari u pitanju, glasovi mnogih igrača se ne čuju dovoljno.”

“Znate da unutar ATP-a imate po 50 odsto zastupljenosti igrača i turnira. Tako da nikada igrači neće imati 100 odsto zastupljenosti. Vraćamo se na istu poentu. O čemu god da se radi, sada Vimbldon, sutra nešto drugo, pre nekoliko godina je bilo nešto treće. Uvek ću biti za ujedinjenost igrača, da igrači pokažu snagu koju poseduju. Nažalost, iz mog iskustva, većina igrača gleda svoje interese. Tu se obično pojavljuju sukobi.”

Novak je pohvalio napredak u infrastrukturi i objektima na Rolan Garosu.

“Sjajno je videti pune tribine. Mnogo mladih ljudi, dece, to je nešto što volim da vidim. To vam uvek daje energije. To je jedan od najvećih razloga zašto se i dalje takmičim. Mislim da je napredak u pogledu infrastrukture u poslednji nekoliko godina veliki. Drago mi je da je jedan teren pokriven krovom. Parisko vreme je nepredvidivo. Kiše ima najmanje po najmanje nekoliko dana kada igramo na Rolan Garosu. Lakše je praviti raspored kada imate krov. Novi pres centar je bolji, više prostora, teretana, nekoliko teretana, veće svlačionice. To je sjajno. Turnir prepoznaje važnost da investira u ove stvari“, istakao je Novak.

Đoković kaže da na velikim turnirima, baš kao i ostali igrači, prati šta rade kolege na terenima širom kompleksa.

“Znam da svi igrači prate ostale. To je deo Grend slema i velikog turnira, da pratite ostale vrhunske igrače. Na kraju dana, to nije nešto što bi trebalo da vam oduzima najviše vremena i energije. Ono što treba da radite jeste da pobeđujete i pravite dobre rezultate”, zaključio je Đoković.

Novak će u trećem kolu igrati protiv Aljaža Bedenea.

Danas objavljeno

Superheroj Nikola Jokić: 264.000.000 dolara

Zeljka

Poraz Srbije u Letoniji

Vanja A

Nadal izgubio set, pa dodao gas – pobjeda poslije sat vremena pauze

Vanja A

Ostavite komentar