Đoković i Gomez-Erera u finalu na Majorki - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đoković i Gomez-Erera u finalu na Majorki

Novak Đoković i Karlos Gomez-Erera plasirali su se u finale turnira na Majorki, pošto su savladali Olivera Maraha i Aisama ul-Haka Kurešija sa 6:3, 7:6 (7-4).

Poslije prvih nosilaca, srpsko-španska kombinacija srušila je i treće u meču dugom 81 minut.

U sudaru sa još jednim specijalistima za dubl, Đoković i Gomez spasli su dve brejk lopte u trećem gemum da bi ključni brejk napravili u šestom.

U drugom setu videli smo jednu brejk loptu, Novak i Karlos su je neutralisali u četvrtom gemu, a u desetom je Španac izveo jedan od najlepših udaraca na turniru – sa osnovne linije, kroz noge, prošao je rivale na mreži.

Ušlo se u taj brejk, rani mini brejk doneo je Đokoviću i Gomez-Ereri vođstvo 3:0, da bi na Novakov servis, odličnim drugim servisom, meč završen na drugoj meč lopti.

„Nismo očekivali da ćemo doći do finala, ali sve se dobro odvija. Odlično smo riternirali i servirali, sve je kliknulo, drago mi je što sam sa drugom došao do finala“, rekao je Đoković.

Dosad je Novak u karijeri igrao dvaput u finalu u dublu: 2007. je izgubio zajedno sa Štepanekom u Adelajdu, a 2010. je uzeo titulu na Kvinsu sa Erlihom.

Sportklub.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar