22. Marta 2022.

Đoković čestitao Ivani: Kraljica

Big Portal

Vuleta je u nedelju skokom od 7,06 metara osvojila zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom šampionatu odražanom u beogradskoj Areni.

Đoković je dva dana kasnije objavio na svom Instagramu fotografiju Vulete sa srpskom zastavom uz natpis: “Kraljica”.

Vuleta je odbranila titulu svetske šampionke u dvorani, a pobeda u Areni ju je motivisala da nastavi karijeru i pokuša da osvoji zlato i na sledećim Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

“Taj ‘neuspeh’ na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Boegradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju”, rekao je njen trener Goran Obradović za “Večernje novosti”.

U međuvremenu, nije još sigurno da li će nastupiti na Svetskom i Evropskom prvenstvu predstojećeg leta, u SAD i Nemačkoj.

“Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja”, dodao je Ivanin trener.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare