Đoković bez vakcine ne može na Rolan Garos - BIGportal.ba
Sport Tenis Vijesti

Đoković bez vakcine ne može na Rolan Garos

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcina biti obavezna na svim sportskim dešavanjima u toj zemlji.

Kako je ministarka Roksana Maračineanu objavila na “Tviteru” u Francuskoj je donesen novi zakon koji uskoro stupa na snagu.

Zakon se odnosi na obaveznu vakcinaciju za društvene događaje, gde spadaju i sportski poput Rolan Garosa, što dodatno otežava situaciju najboljem teniseru sveta.

Novak Đoković je nedavno otkrio da nije vakcinisan, a prema tumačenju novog zakona Francuske to znači da srpski teniser neće moći da igra na Rolan Garosu ukoliko ne bude bio vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US Open, a i francuske vlasti su nedavno rekle da Novak Đoković nikada ne bi imao tretman kakav je doživeo u Australiji.

“Zakon o vakcinaciji je usvojen i uskoro će početi da se sprovodi, što znači da će biti obavezno imati potvrdu o vakcinaciji za ulazak u sve javne ustanove (stadioni, bioskopi, sale…). To važi i za učesnike i za gledaoce, kako za Francuze tako i za strance”, napisala je ministarka sporta.

Danas objavljeno

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Priznao krivicu: Direktoru bolnice 10 mjeseci zatvora

M.

Snažan zemljotres pogodio Peru

M.

Ostavite komentar