Đinping: "17 plus jedan" može biti više od 18 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Đinping: “17 plus jedan” može biti više od 18

Kineski predsjednik Si Đinping pohvalio je danas saradnju Kine i zemalja Centralne i Јugoistočne Evrope rekavši da “17 plus jedan” može biti više od 18.

Si je u obraćanju putem video veze na samitu Kine i zemalja Centralne i Јugoistočne Evrope rekao da je ovo saradnja ravnoravnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja i da postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i korist koja se dijeli.

  • Vodeći se uvjerenjem da “17 plus jedan” može biti više od 18, postavili smo okvir višedimenzionalne saradnje koju predvode lideri samita i koja pokriva više od 20 sektora da bi se osiguralo učešće svih zemalja ovog evropskog regiona – rekao je Si, a prenijela agencija Sinhua.

On je dodao da su sastavljeni planovi i donesene odluke o projektima “na osnovu nacionalne realnosti u svakoj zemlji”.

Si je rekao da su kroz saradnju Kine i zemalja Centralne i Јugoistočne Evrope razvijeni principi koji odražavaju specifične elemente i koje prihvataju sve strane.

Rekao je da su ti principi odlučivanje kroz konsultacije, ostvarivanje koristi za sve partnere, težnja ka zajedničkom razvoju kroz otvorenost i sveobuhvantost i ostvarivanje većeg rasta kroz inovacije.

Kineski predsjednik je naglasio da su otvorenost i sveobuhvatnost ključ za održivost intenzivne saradnje Kine i zemalja Centralne i Јugoistočne Evrope.

Si je dodao da Kina i zemlje ovog regiona dijele uvjerenje da otvorenost donosi prilike, a sveobuhvatnost osigurava diverzititet.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar